Paahda ensin kirsikkatomaatit ja valkosipulit uunissa.
Kirsikkatomaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita tomaatit ja kuorimattomat valkosipulinkynnet uunivuokaan. Valuta oliiviöljy päälle. Paahda noin 25 minuuttia.
- Poista valkosipuleista kuoret. Laita tomaatit ja valkosipulit kattilaan. Lisää sokeri ja balsamico. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen verran kasvislientä, että saat haluamasi paksuisen keiton. Kuumenna keitto. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Annostele keitto lautasille. Valuta hieman öljyä ja revi reilusti mozzarellaa pinnalle. Viimeistele basilikalla.
Helpot minipatongit
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot, suola ja hiiva keskenään isossa kulhossa. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 10 tunniksi.
- Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.
- Laita taikina reilusti jauhotetulle työtasolle. Jaa noin 30 palaan. Pyörittele palat jauhotetuin käsin patongeiksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Painele rosmariinia tai oliiveja pinnalle.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
(30 kpl, 10 min + 11 t + kypsennys 15 min)