Paahda ensin kirsikkatomaatit ja valkosipulit uunissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kirsikkatomaattikeitto
Ainekset
1,25
kg
kirsikkatomaatteja
4
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
1
rkl
balsamicoa
n. 2
dl
kasvislientä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
n. 2
rkl
oliiviöljyä
2
pkt
(a 125 g) puhvelinmaitomozzrellaa
1
ruukku
basilikaa
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita tomaatit ja kuorimattomat valkosipulinkynnet uunivuokaan. Valuta oliiviöljy päälle. Paahda noin 25 minuuttia.
- Poista valkosipuleista kuoret. Laita tomaatit ja valkosipulit kattilaan. Lisää sokeri ja balsamico. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen verran kasvislientä, että saat haluamasi paksuisen keiton. Kuumenna keitto. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Annostele keitto lautasille. Valuta hieman öljyä ja revi reilusti mozzarellaa pinnalle. Viimeistele basilikalla.
Helpot minipatongit
Ainekset
1
l
vehnäjauhoja tai 1/2 l vehnä- ja 1/2 l täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
suolaa
1
tl
kuivahiivaa
5
dl
vettä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
rosmariinia ja/tai oliiveja
Työvaiheet
- Sekoita jauhot, suola ja hiiva keskenään isossa kulhossa. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 10 tunniksi.
- Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.
- Laita taikina reilusti jauhotetulle työtasolle. Jaa noin 30 palaan. Pyörittele palat jauhotetuin käsin patongeiksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Painele rosmariinia tai oliiveja pinnalle.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
(30 kpl, 10 min + 11 t + kypsennys 15 min)