Kauden ensimmäinen sieni on vaivan arvoinen. Herkullinen korvasieni on valmis keittoon, kun sen on ensin keittänyt kahteen kertaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Korvasienikeitto
Ainekset
1
l
tuoreita korvasieniä
1
sipuli
50
g
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
8
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
½
pkt (125 g)
sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija
2
dl
ruokakermaa
½
tl
mustapippuria rouheena
½
tl
suolaa
1
dl
persiljaa silputtuna
Työvaiheet
- Harjaa sienistä hiekka ja leikkaa kuivat kannat pois. Halkaise sienet.
- Keitä korvasienet kahteen kertaan viiden minuutin ajan runsaassa kiehuvassa vedessä: käytä 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Heitä keitinvesi pois ja huuhtele sienet huolellisesti keittämisen välissä ja lopussa. Huolehdi tuuletuksesta.
- Purista sienistä vesi ja pilko sienet.
- Pilko sipuli. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sipuli ja kuullota pehmeäksi.
- Ripottele jauhot kattilaan ja sekoita sipuleita minuutin ajan. Lisää sienet. Paista kunnes sienistä irtoava neste haihtuu.
- Lisää vesi, liemikuutio, juusto ja kerma. Hauduta 25 minuuttia. Rouhi joukkoon pippuria. Voit lisätä suolaa maun mukaan.
- Silppua persiljaa keiton pinnalle.