Kyssäkaalista ja omenasta valmistuu nopeasti helppo ja edullinen lounaskeitto. Kyssäkaali pehmenee ja soseutuu nopeasti. Siksi se sopii hyvin sosekeittoihin. Tarjoa lisukkeena leipä-siemen-yrttilisuketta.
Kyssäkaali-omenakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele ja kuori kyssäkaali, omenat ja peruna. Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.
-
Laita kasvikset kattilaan ja kaada kasvisliemi päälle. Keitä kypsäksi kannen alla 20–25 minuuttia.
-
Tee keiton kypsyessä leipä-siemen-yrttilisuke. Murenna ruisleipä käsin tai veitsellä pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää leipämuru. Paahda rapeaksi, älä polta. Laita leipämuru kulhoon ja lisää joukkoon siemensekoitus ja hienonnetut yrtit. Sekoita.
-
Soseuta kasvikset liemineen tasaiseksi keitoksi. Lisää soijakerma ja kuumenna keitto kiehuvan kuumaksi.
-
Mausta suolalla, hunajalla ja valkopippurilla. Tarkista maku. Tarjoa lisukkeena leipä-siemen-yrttilisuketta.