Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maukas tapa lisätä kasviksia ruokavalioon! Currylla maustettuun lämmittävään keittoon uppoaa perunoita, porkkanoita, linssejä ja lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-linssikeitto

Ainekset

3
isoa perunaa
2
porkkanaa
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa ja pippuria
4
tl
currya
12½
dl + 2 ½ dl
vettä
kasvisliemikuutiota
dl
vihreitä kuivattuja linssejä
2
tl
hunajaa
1
l
lehtikaalisuikaleita
(noin ½
tl
suolaa ja ½ tl rouhittua mustapippuria)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, inkivääri ja porkkanat, mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kuullota noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää valkosipuli ja perunat ja jatka paistamista toiset 3 minuuttia. Lisää curry ja paista vielä 2 minuuttia.
  4. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot, huuhdotut linssit ja hunaja ja keitä ilman kantta noin 25 minuuttia.
  5. Poista lehtikaalista kova ruoti ja suikaloi kaali. Lisää lehtikaali ja vettä kattilaan ja keitä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.

Kommentit (2)

Vierailija

Olen tehnyt jo pariin kertaan ja makoisaa on 😊

Vierailija

Tosi hyvää! 😋

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Munakoiso hämää lihaisuudellaan tomaattisessa ja tulisessa vegekastikkeessa. Voit korvata srirachan myös harissalla, jota voi laittaa ruokaan reilummin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen munakoiso-tomaattikastike

Ainekset

600
g
munakoisoa
2
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
jeeraa
1
rkl
savupaprikaa
½
tl
suolaa
2
tlk (á 500 g)
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
1
tlk
kikherneitä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2–3
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Leikkaa munakoiso 3 cm x 3 cm kuutioiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele 2 ruokalusikallista öljyä ja suola joukkoon. Paahda noin 20 minuuttia, käännä puolivälissä.

  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jäljellä olevassa öljyssä paistinpannulla pehmeäksi noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja jatka minuutin ajan. Lisää tomaattimurskat ja vesi ja hauduta kannen alla 10 minuuttia.

  4. Valuta ja huuhdo kikherneet joukkoon. Lisää myös hunaja, sriracha ja paahdetut munakoisot. Tarkista maku, lisää srirachaa tarvittaessa. Lämmitä.

  5. Tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pääset helpolla, kun kypsennät munakoison kokonaisena uunissa. Sen jälkeen taivas on rajana sille, minkä kanssa herkkupötkylän haluaa tarjota. Tällä kertaa munakoison lisukkeena on täyteläistä fetajogurttia ja mantelimajoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoisoa, fetaa ja mantelimajoneesia

Ainekset

4
munakoisoa
1
rkl
oliiviöljyä
MANTELIMAJONEESI
½
pala paahtoleipää (tai pieni pala muuta vaaleaa leipää)
½
dl
maitoa
50
g
kuorittuja manteleita
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
¾–1
dl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
150
g
fetaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
PÄÄLLE
1
ruukku tilliä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita munakoisot leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele kevyesti oliiviöljyllä. Pistele haarukalla ja paahda noin tunti, kunnes munakoiso on läpikypsää ja pehmeää.

  2. Tee mantelimajoneesi. Laita leipä maitoon pehmenemään 30 minuutiksi. Laita tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon mantelit, valkosipulinkynsi, sitruunamehu. Aja tasaiseksi. Lisää öljy tipoittain joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita feta ja jogurtti karkeasti keskenään.

  4. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja lorauta 1 rkl oliiviöljyä päälle. Lusikoi päälle fetajogurttia ja mantelimajoneesia. Hienonna päälle tilliä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pikkuisten pizzojen pohjina toimivat munakoisoviipaleet. Tarjoa herkut vastapaistettuina, ne ovat silloin parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
1 h 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-minipizzat

Ainekset

1
pitkä kapea munakoiso
suolaa
2
kananmunaa
Jauholeivitys
1 ½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
Juustoleivitys
1
dl
(panko)korppujauhoja
¾
dl
raastettua parmesaania
Paistamiseen
öljyä
Päälle
1
pieni sipuli
½
vihreä paprika
½
dl
mustia oliivirenkaita
1
dl
kaupan valmista pastakastiketta
4
rkl
raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso noin sentin paksuiksi kiekoiksi vierekkäin leivinpaperin päälle uunipellille. Hiero pintaan suolaa ja anna ”itkeä” noin 20 minuuttia. Huuhtele ylimääräinen suola pois viileällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Riko kananmunat yhdelle lautaselle ja vatkaa haarukalla tasaiseksi. Yhdistä jauholeivityksen ainekset toiselle lautaselle ja juustoleivityksen ainekset kolmannelle. Kasta munakoisoviipaleet ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi juustokorppujauhoseokseen.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paista erissä keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes kiekot ovat kullanruskeita. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 15 minuuttia.

  4. Kuori ja suikaloi sillä aikaa sipuli ja paloittele paprika pieneksi.

  5. Ota munakoisokiekot uunista ja lusikoi päälle pastakastiketta. Nosta kiekoille kasviksia ja ripottele päälle parmesaania ja basilikan lehtiä. Laita vielä uuniin noin 10 minuutiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Sipaise kesäkurpitsojen pintaan öljyä ja hunajaa, niin ne karamellisoituvat kauniisti. Simppelisti maustetut, grillatut kesäkurpitsat ovat herkullisia ja todellista pikaruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkurpitsat ja kukkakaalimuru

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
2
tl
oliiviöljyä
KUKKAKAALIMURU
1
pieni kukkakaali
½
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
RUOHOSIPULIKASTIKE
½
ruukku ruohosipulia
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
mustia oliiveja
1
dl
auringonkukansiemeniä
tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli ja tee sillä aikaa kukkakaalimuru. Hienonna kukkakaalin valkoiset nuppuosat veitsellä tai tehosekoittimessa pieneksi silpuksi. (Varren voit käyttää esimerkiksi kasvissosekeittoon.) Keitä kukkakaalimurua 1–2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja laita kulhoon. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää oliiviöljy ja hunaja ja sekoita.

  2. Halkaise kesäkurpitsat ja tee veitsellä ristiviillot leikkuupintaan. Hiero suola pintaan ja valuta hunaja ja öljy päälle. Grillaa kesäkurpitsoja leikkuupinta alaspäin 3–5 minuuttia tai kunnes ne karamellisoituvat ja hieman pehmenevät.

  3. Tee kastike kesäkurpitsojen kypsyessä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa.

  4. Lisää kukkakaalimuru, oliivit, auringonkukansiemenet ja yrttejä kesäkurpitsojen päälle. Tarjoa ruohosipulikastikkeen kanssa.

Kommentit (2)

Käyttäjä11413
Seuraa 
Liittynyt25.6.2018

Ei ole grilliä, mutta tallensin erinomaisen kastikkeen takia.
Kiitos ohjeesta.

Vierailija

Meilläkään ei ole grilliä mutta hyvää tulee uunissa paahdettunakin. Nyt kun kesäkurpitsa on parhaimmillaan sitä kannattaa todella käyttää kaikenlaiseen "raakapastasta" leivontaan. Se kun sisältää paljon kuituja ja muuta terveellistä ja vai
17 kcal/100 g.