ET-lehti on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 184 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Chilillä maustetusta tomaattimurskasta ja linsseistä syntyy täyteläinen keitto. Appelsiinimehu ja jeera terästävät maun. Kun haudutat keittoa pitkään, siitä tulee makoisa muhennos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Linssikeitto

Ainekset

1
prk
chilillä maustettua tomaattimurskaa
6
dl
vettä
2
dl
punaisia linssejä
1
appelsiini
1
tl
jeeraa
1
tl
kuivattua rosmariinia
suolaa maun mukaan
ripaus
sokeria

Työvaiheet

  1. Kaada chilimurska kattilaan. Lisää vesi ja huuhdellut linssit. Hauduta 20 minuuttia. Mausta rouhitulla juustokuminalla eli jeeralla ja rosmariinilla. Hauduta taas 20 minuuttia.
  2. Purista appelsiinimehu joukkoon. Lisää suolaa ja ripaus sokeria maun mukaan. Hauduta keittoa vielä 10 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Inkivääristä misolientä hörppiessä melkein tun­tee, kuinka elinvoima kohisee suonissa. Voimakeitto on todella simppeli: kiehauta nuudelit, kun liemi valmistuu toisessa katti­lassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherne-misokeitto

Ainekset

30-40
g
inkivääriä
1
purjo
2
rkl
öljyä
1
l
vettä
1
tl
kurkumaa
6
rkl
vaaleaa misotahnaa (esim. Clearspring)
1
tlk (290/175 g)
käyttövalmiita kikherneitä
1/2
dl
tilliä hienonnettuna
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
(250 g)
sobanuudeleita (esim. Yutaka)
1
l
vettä

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa inkivääri aivan ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja viipaloi purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä ja purjoa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja kurkuma. Keitä 5 minuuttia.
  2. Lisää misotahna liemeen ja kuumenna, kunnes miso liukenee. Lisää kikherneet ja hauduta 5 minuuttia, älä keitä. Hienonna tilli ja lisää se suolan kanssa keittoon.
  3. Kuumenna toisessa kattilassa vesi ja keitä siinä nuudeleita 5 minuuttia. Valuta siivilässä ja huuhtele heti kylmällä vedellä. Lisää nuudelit misokeittoon vasta lautasella.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sakea linssikeitto vain paranee lämmitettäessä, joten sitä kannattaa saman tien keittää tuplasatsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + keittäminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-linssikeitto

Ainekset

2
porkkanaa
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
lehtisellerin varsi
1
rkl
öljyä
1 1/2
dl
punaisia linssejä
1
tl
kurkumaa
6
dl
kasvislientä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
rkl
omenaviinietikkaa
ripaus
suolaa
Lisäksi
tuoretta korianteria
1
dl
kreikkalaista jogurttia keiton pinnalle (6 %)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna sipulit ja lehtiselleri. Paista kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja lisää kattilaan kasvisten joukkoon yhdessä kurkuman kanssa. Jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia. Kaada kasviliemi kattilaan ja anna keiton hautua hiljaa poreillen noin 30 minuuttia.
  2. Mausta valmis keitto raastetulla inkiväärillä ja tilkalla omenaviinietikkaa. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa ripaus.
  3. Viimeistele annos korianterilla ja jogurtilla.

Vinkki Suolan käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota, sillä suola turvottaa ja kerää turhaa nestettä elimistöön. Käytä tilalla runsaammin mausteita, kuten inkivääriä ja kurkumaa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäkurpitsan mehevöittämä uunimunakas kruunaa viikonlopun hitaan aamiaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
kesäkurpitsaa raasteena
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1
mozzarellapallo
8
kirsikkatomaattia
Lisäksi
tuoretta basilikaa
öljyä vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Riko munat kulhoon. Lisää joukkoon maito, kesäkurpitsaraaste, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Kaada munakasmassa öljyttyyn uunivuokaan.
  2. Valuta mozzarella ja kuivaa pinta talouspaperilla. Revi mozzarella noin 8 osaan ja levitä palat munakkaan pinnalle yhdessä kirsikkatomaattien kanssa. Kypsennä munakasta uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Vinkki Muna on hyvä vaihtoehto lihalle, sillä se sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Proteiinin määrä riittää kattamaan kymmenesosan aikuisen
päivittäisestä proteiinin tarpeesta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 918 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lehtikaalipestolla mehevöitetty gnocchi-vuoka on ruoka, josta tulee takuuvarmasti hyvä mieli. Lisäksi se on erittäin helppo tehdä: uuni tekee melkein kaiken työn puolestasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-gnocchi-vuoka

Ainekset

100
g
lehtikaalia suikaleina
½
dl
+ 1 dl oliiviöljyä
½
ruukkua
basilikaa
1
sitruunan mehu
50
g
parmesaaniraastetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
ps (500 g)
peruna-gnoccheja
1
tlk (190 g/100 g)
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
Päälle
1
ps (125 g)
mozzarellapalloja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä lehtikaalisuikaleita ½ desissä öljyä muutama minuutti. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, basilika, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Valuta aurinkokuivatut tomaattisuikaleet joukkoon. Kääntele lehtikaalipesto sekaan.
  3. Kaada voideltuun uunivuokaan ja nosta mozzarellapallot päälle. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)