Nyt on vihdoin aika vapauttaa keittäjät kuorimisen vaivasta. Sosekeitto siivilöidään, joten kuoren palaset eivät haittaa – päinvastoin: ne tuovat pähkinäistä makua. Kuoriminen on tarpeen vain, jos tavoittelee soppaan kirkkaan valkoista väriä.
Maa-artisokkakeitto ja salviaöljyä
Ainesosat
Vaiheet
-
Harjaa (ja halutessasi kuori) ja paloittele maa-artisokat. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet.
-
Sulata voi ja kuullota maa-artisokkaa ja sipulia keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista parin minuutin ajan. Lisää kasvisliemi, kerma ja rosmariini ja keitä noin 10 minuuttia.
-
Tee sillä aikaa salviaöljy. Hienonna salvia ja kevätsipuli tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä täydellä teholla parin minuutin ajan. Siivilöi ja säilytä pullossa.
-
Soseuta maa-artisokkakeitto ja siivilöi se. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa salviaöljyn kanssa.