Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Tuoreista punajuurista valmistettu keitto saa lisämakua fetajuustosta.

 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Maukas feta-punajuurikeitto

Ainekset

1
porkkana
1
sipuli
2
omenaa
600
g
punajuurta
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
l
vettä
1
tl
oreganoa
1
tl
timjamia
mustapippuria maun mukaan
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä kasviksia 5 minuuttia.
  2. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 40–45 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
  3. Murusta feta keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa. Koristele keiton pinta fetajuustolla ja esimerkiksi paprikajauheella.
Creamer on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Maukas keitto esim. lounaaksi. Tee iso kattilallinen, tähän ei kyllästy vaikka söisit joka päivä !

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maukas kasviskeitto

Ainekset

4
kpl
porkkanoita
1
iso
kukkakaali
1
prk
pun. linssejä
1
iso
sipuli
2cnt
pala
inkivääriä
2
kpl
valkosipulinkynsiä
1
prk
kookosmaitoa
n.5
dl
kasvislientä
jeeraa, punaista currytahnaa, mustapippuria, suolaa
2
tl
sokeria
1
limen mehu

Työvaiheet

Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Kuullota miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää inkivääri, jeera ja curry. Pyöräyttele hetki, jotta maut irtoavat. Lisää pilkottu kukkakaali ja linssit (esikäsittele pakkauksen ohjeen mukaan ). Hauduta kasvisliemessä n. 20 min. Soseuta tehosekoittimella samettiseksi.

Lisää muut mausteet, kookosmaito ja limen mehu. Maista suola ja lisää tarvittaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Maukas klassikkopata onnistuu myös vegaanisena versiona. Mehevät portobellot ja herkkusienet tuovat tähän pataan umamia.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min + punajuuret 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Burgundinpata punajuuresta

Ainekset

3 punajuurta
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
½
ruukku
timjamia
1
rkl
öljyä
2
portobellosientä
200
g
ruskeita herkkusieniä
2
dl
punaviiniä
2
rkl
balsamietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
ruokosokeria
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
4
rkl
tomaattisosetta
2
laakerinlehteä

Työvaiheet

1. Keitä punajuuret kypsiksi, noin 45 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Hienonna timjami. Kuullota aineksia öljyssä pannussa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

3. Kuutioi portobellosienet ja lohko herkkusienet. Lisää sienet pannuun ja paista, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut. Lisää viini, etikka, soijakastike ja sokeri.

4. Kuori ja pilko punajuuret ja lisää ne pannuun. Lisää loput ainekset. Anna kiehua 20 minuuttia ja lisää tarvittaessa vettä.

Kommentit (0)

HannaMU on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kaali kavereineen
Kaali kavereineen

Kaali, kurkuma, kumina - loistavat yhdessä! Neljäs K on kookosöljy.

Jostain tännepäin olevasta annoksesta tuli tämä idea mieleen, kirjoitin paperille muistiin...ja myöhemmin totesin, että kyllä, toimi!

Tässä laitoin mukaan pähkinöitä, parapähkinät olisivat varmaankin parhaita.
Seuraavaksi kokeilen kauralla.

Mutta siis oleellisuus on tuo 4:...

Annoksia
1
Valmistusaika
5 min + haudutus
Vaikeustaso
Helppo

Kaali ja kolme muuta

Ainekset

1
Rkl
Kookosöljy
1
Rkl
Kuminansiemenet
1
Tl
Jauhettu kurkuma
1
Sipuli
Pala
Valkokaalia

Työvaiheet

Määrät reseptissä ovat sinnepäin, ei mitattuja :)
Kookosöljyä pannulle, siihen kuminansiemeniä ja jauhettua kurkumaa. Anna näiden pyöriä hetken keskenään miedolla lämmöllä. Pilko sillä aikaa kaali ihan ohuiksi suikaleiksi ja halutessasi sipuli. Laita ne pannulle, ja lisää vielä aavistus vettä (vain niin, että tuo hieman kosteutta). Jätä kannen alle miedolle lämmölle joksikin aikaa. Ehkä 15 min? Mausta suolalla/herbamarella/maun mukaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä vegaaninen versio kaalilaatikosta valmistuu kattilassa jopa 25 minuutissa. Maukas makuyhdistelmä syntyy kikherneistä, kaurarouheesta ja kahdesta eri kaalista.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-kaalilaatikko

Ainekset

200
g
lehtikaalia
200
g
kiinankaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl öljyä
4
dl
kasvislientä
dl
kaurarouhetta (esim. Myllärin gluteeniton)
½
dl
rusinoita
1
prk (300 g)
kikherneitä
2
rkl
siirappia
½–1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
meiramia hienonnettuna
Puolukkaketsuppi
1
ps (200 g)
pakastepuolukoita
1/2
dl
sokeria
2
tl
valkoviinietikkaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Ota ketsuppiin tulevat puolukat sulamaan.

2. Poista lehtikaalista kova keskiruoti. Suikaloi lehti- ja kiinankaalit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kaaleja ja sipuleita padassa öljyssä muutama minuutti. Tee kasvisliemi fondista tai kuutiosta. Lisää liemi, kaurarouhe ja rusinat pataan. Anna porista kannen alla 10–15 minuuttia tai kunnes kaura on kypsää.

3. Padan kypsyessä tee puolukkaketsuppi. Laita kaikki ketsupin aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

4. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja lisää ne pataan. Mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla. Anna ruuan kiehahtaa. Hienonna tuoretta meiramia valmiin ruuan joukkoon.

Kommentit (0)