Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Tuoreista punajuurista valmistettu keitto saa lisämakua fetajuustosta.

 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Maukas feta-punajuurikeitto

Ainekset

1
porkkana
1
sipuli
2
omenaa
600
g
punajuurta
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
l
vettä
1
tl
oreganoa
1
tl
timjamia
mustapippuria maun mukaan
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä kasviksia 5 minuuttia.
  2. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 40–45 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
  3. Murusta feta keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa. Koristele keiton pinta fetajuustolla ja esimerkiksi paprikajauheella.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokonaiset rapeat retiisit dipataan paahteiseen dukkahiin ja hapokkaaseen jogurttiin.  Tämä alkupala on superhelppo, vaikka sen esikuva löytyy Nomasta. Retiisistä voi syödä myös naatit!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Dippiretiisit

Ainekset

20
retiisiä naatteineen
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1/2
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Dukkah
1
dl
manteleita
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele retiisit naatteineen kylmällä vedellä ja anna valua kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  2. Valmista dukkah. Rouhi mantelit veitsellä. Laita kaikki dukkahin aineet kuumaan pannuun ja paahda pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lusikoi jogurtti pieneen kulhoon. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja mehulla. Jaa jogurtti neljään lasiin. Ripottele dukkah jogurtin pinnalle. Nosta retiisit laseihin. Syö retiisit jogurttiin ja dukkahiin dipaten.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Perunasalaatin voi tehdä myös grillissä. Paahteinen maku imartelee kesäpottua.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu perunasalaatti

Ainekset

800
g
pieniä varhaisperunoita
1 1/2
dl
tuoreita herneitä
1/2
(luomu)sitruunan kuori
50
g
pehmeää voita
2
rkl
kuumaa vettä
3
oksaa
minttua
Kastike
200
g
crème fraîchea
2
rkl
sitruunan mehua
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
tuoretta minttua
4
isoa siivua
saganaki-juustoa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Pese perunat hyvin. Riivi herneet paloistaan. Aseta perunat ja herneet noin 50x50 cm:n kokoiselle foliopalalle. Jos perunat ovat vähänkin isompia, puolita ne.
  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja sekoita se pehmeään voihin. Levitä voi nokareina foliolle perunoiden ja herneiden sekaan. Lisää kuuma vesi sekä mintunoksat ja sulje folio huolellisesti nyytiksi. Paketoi nyytti vielä toisella, samankokoisella foliolla siten, että ulomman paketin suu jää eri puolelle kuin sisemmän paketin suu.
  3. Grillaa perunoita ja herneitä keskilämmöllä grillissä noin 30 minuuttia. Käännä pakettia muutaman kerran kypsennyksen aikana. Tarkista perunoiden kypsyys.
  4. Sekoita kastikkeen aineet yhteen.
  5. Anna perunoiden ja herneiden jäähtyä haaleiksi. Laita perunaherneseosta ja kastiketta kerroksittain tarjoilukulhoon. Hienonna päälle runsaasti minttua.
  6. Grillaa saganaki-juusto kauniin ruskeaksi noin minuutti molemmin puolin. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Tarjoa perunasalaatti juuston ja sitruunanlohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Vegaanin saaristolaispöydän kunkku on graaviavokado. Perinteinen sinappikastike tuunataan kurkumalla.

Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Graavatut avokadot

Ainekset

3
avokadoa
1 1/2
sitruunan mehu
1
nippu tilliä
1
prk (50 g)
kapriksia
1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa avokadot ohuiksi viipaleiksi. Purista sitruunanmehu avokadoille, ettei avokado tummu. Hienonna tilli ja ripottele se viipaleille. Mausta kapriksilla, suolalla ja valkopippurilla.
  2. Tarjoa hapankorppujen ja kurkumasinappikastikkeen kanssa (ks. ohje alla).

Kurkuma-sinappikastike

Ainekset

3
rkl
tilliä hienonnettuna
2
rkl
sokeria
2
rkl
sinappia
2
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
2
tl
kurkumaa
n. 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli ja laita sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sokeri. Soseuta kunnes sokeri on täysin sulanut. Lisää sinapit ja etikka seokseen.
  2. Lisää öljyä aluksi tipoittain tehokkaasti sekoittaen ja sitten ohuena nauhana. Lisää kurkuma sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
  3. Tarjoa graavatun avokadon kanssa.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Muutamalla aineksella munakas muuntuu japanilaisen okonomiyakin pikaversioksi. Napakoiksi paistetut kasvissuikaleet ja misotahna antavat munakkaaseen herkullisen maun. 

Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Pika-okonomiyaki

Ainekset

1
rkl
öljyä
1
ps (200 g)
suikaloitua kaali-porkkana-purjoseosta (tuore, esim. IsoKaski)
1
rkl
misotahnaa
1–2
tl
teriyakikastiketta
2
munaa
Tarjoiluun
sriracha-kastiketta ja tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Paista kaali-porkkana-purjoseosta pannulla öljyssä melko kovalla lämmöllä muutama minuutti käännellen, kunnes se on napakan kypsää.
  2. Sekoita joukkoon misotahna ja teriyakikastike.
  3. Riko päälle munat ja alenna lämpöä. Muotoile munakas reunoiltaan tasaiseksi letuksi niin, että munat sitovat kasvikset yhteen. Anna kypsyä kääntämättä, kunnes munat ovat juuri ja juuri hyytyneet. Viimeistele yrteillä.

Vinkki: Jos otat misotahnan keittoainespakkauksesta, jossa on mukana kuivattua merilevä-kevätsipuliseosta, ripottele se munakkaan päälle (kuvassa).

Kommentit (0)