Me Naiset on lisännyt 808 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Tuoreista punajuurista valmistettu keitto saa lisämakua fetajuustosta.

 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Maukas feta-punajuurikeitto

Ainekset

1
porkkana
1
sipuli
2
omenaa
600
g
punajuurta
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
l
vettä
1
tl
oreganoa
1
tl
timjamia
mustapippuria maun mukaan
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä kasviksia 5 minuuttia.
  2. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 40–45 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
  3. Murusta feta keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa. Koristele keiton pinta fetajuustolla ja esimerkiksi paprikajauheella.
Annoksia
10 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-porkkanapihvit

Ainekset

1
Kpl
Porkkana
150
G
Myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
1
Pieni
Valkosipulin kynsi
1/4
Kpl
Chili (poista siemenet)
1/2-1
Tl
Inkivääriä
1
Rkl
Hunajaa
1
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
3/4
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat ja kurpitsa. Raasta karkeaksi rasteeksi. Kuori ja pilko sipulit. Hienonna chili. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista lettupannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Paista vielä hetki uunissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ratatouillepasta on kätevä tapa saada päivän vihannesannos täyteen. Värikkäät kasvikset hautuvat tomaattiliemessä uskomattoman maukkaiksi. Jos pastaa jää yli, sen voi seuraavana päivänä tuikata uuniin parmesaanilla kuorrutettuna.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillepasta

Ainekset

1
kesäsipuli
3
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
1
pieni
munakoiso
1
pieni
kesäkurpitsa
1
lehtisellerinvarsi
3
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
kokonaisia säilyketomaatteja
4
dl (+ 1 dl)
kasvislientä
1
laakerinlehti
350
g
pastaa (esim. penne)
1
dl
basilikanlehtiä, oreganoa tai lehtipersiljaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
2
dl
kivettömiä kalamataoliiveja
200
g
fetajuustoa palana

Työvaiheet

  1.  Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Paloittele muut kasvikset. Kuullota kasviksia pinnoitetussa pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaatit liemineen ja 4 dl kasvislientä. Lisää laakerinlehti. Hauduta noin 10 minuuttia.
  2. Lisää pasta. Anna padan hautua keskilämmöllä kannen alla ja välillä sekoitellen noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Huomioi, että pastan kypsymisaika on pakkauksen ohjeen mukaista aikaa pidempi, koska kastike on keitinvettä paksumpaa. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos pata tuntuu liian kuivalta.
  3. Mausta yrteillä, mustapippurilla ja halutessasi suolalla. Lisää oliivit ja murusteltu juusto.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Oikeaoppisessa Pasta Arrabiattassa chilin polte on lempeä. Juha Tapio rakastaa Italiaa, ja halusi antaa sen näkyä myös oman Vain elämää -päivänsä illallisella.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Juha Tapion Pasta Arrabiatta

Ainekset

3
banaanishalottisipulia
4
valkosipulinkynttä
2
punaista tuoretta chiliä
1
dl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
10
kuorittua luumutomaattia
1
pnt
tuoretta basilikaa
50
g
parmesaaniraastetta
keitettyä spagettia
suolaa ja mustapippuria myllystä
koristeeksi uunissa kuivattuja tomaatteja

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi sipulit, hienonna chili ja poista siemenet. Freesaa sipuleita ja chiliä oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkoviini ja keitä kunnes viini on haihtunut.
  2. Lisää hienonnetut tomaatit ja anna hautua noin puoli tuntia.
  3. HIenonna puolet basilikasta ja lisää kastikkeen joukkoon. Sekoita keitetty spagetti joukkoon, lisää parmesaaniraaste ja koristele basilikanlehdillä sekä kuivatuilla tomaateilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Suolapedillä paahtuneista uuniperunoista tehty muusi on lohturuokaa parhaimmillaan.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
1 t + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu perunamuusi

Ainekset

4
isoa Rosamundaa
1
kg
karkeaa merisuolaa
30
g
voita
1
rkl
puristettua sitruunan mehua
3
dl
täysmaitoa
200
g
graavilohta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat. Pistele ne haarukalla, jolloin perunat kypsyvät tasaisesti eivätkä ”räjähdä”. Levitä suola uunipellille ja perunat suolapedin päälle. Kypsennä 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Anna perunoiden jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Sulata sillä välin voi ja purista sitruunan mehu. Mausta voisula sitruunalla. Kuumenna maito omassa kattilassaan.
  3. Purista tai kaavi perunat kuoristaan syvään kulhoon. Lisää ripaus suolaa ja sitruunavoi kuumien perunoiden päälle. Jätä tilkka voita muusin viimeistelyyn. Lisää sen jälkeen maito samalla survoen tai jos haluat kuohkeamman muusin, käytä sähkövatkainta.
  4. Kaada loppu sitruunavoi muusin päälle. Saksi päälle valmista graavilohta.

Kommentit (0)