Kuumennetun kurpitsakeiton päälle sopii rouskuva siemenripote.
Mausteinen kurpitsakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipulit ja inkivääri.
-
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista sipuleita ja kurpitsapaloja 5 minuuttia. Lisää mausteet ja pavut. Paista vielä hetki.
-
Kaada joukkoon vesi ja lisää liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
-
Soseuta keitto. Lisää sitruunamehu ja tarvittaessa suolaa. Lisää keittoon tilkka vettä, jos se on keittynyt liian paksuksi.
-
Kun lämmität keiton, tee sen pinnalle rouskuva ripote. Paahda siemensekoitusta ja kookoshiutaleita kuivalla, kuumalla pannulla. Mausta chilillä maun mukaan. Paahda ripotetta kerralla isompi satsi ja säilytä tiiviissä astiassa.