Kuumennetun kurpitsakeiton päälle sopii rouskuva siemenripote.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4–6
45 min
Helppo
Mausteinen kurpitsakeitto
Ainesosat
500
g
kurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
20
g
pala tuoretta inkivääriä
285
g
isoja valkoisia papuja
4
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
kurkumaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
maustepippuria
1½
l
vettä
2
kasvis- tai kanaliemikuutioita
½
sitruunan mehu
(suolaa)
LÄMMITYSPÄIVÄ
150
g
siemensekoitusta
1
dl
kookoshiutaleita
1
tl
kuivattua chiliä
Vaiheet
-
Kuori ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipulit ja inkivääri.
-
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista sipuleita ja kurpitsapaloja 5 minuuttia. Lisää mausteet ja pavut. Paista vielä hetki.
-
Kaada joukkoon vesi ja lisää liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
-
Soseuta keitto. Lisää sitruunamehu ja tarvittaessa suolaa. Lisää keittoon tilkka vettä, jos se on keittynyt liian paksuksi.
-
Kun lämmität keiton, tee sen pinnalle rouskuva ripote. Paahda siemensekoitusta ja kookoshiutaleita kuivalla, kuumalla pannulla. Mausta chilillä maun mukaan. Paahda ripotetta kerralla isompi satsi ja säilytä tiiviissä astiassa.