Nokkoskeitto
Työvaiheet
Keitto:
1l vettä
2 kasvisliemikuutiota
50g voita
1dl vehnäjauhoja
1dl ruokakermaa
2dl tuoretta nokkosta
2tl suolaa
1/2tl muskottipähkinää
Keitto:
1l vettä
2 kasvisliemikuutiota
50g voita
1dl vehnäjauhoja
1dl ruokakermaa
2dl tuoretta nokkosta
2tl suolaa
1/2tl muskottipähkinää
Jos sushiriisiä on jäänyt yli, siitä on kannattaa tehdä paistetun riisin ja omeletin yhdistelmä, eli riisilettu. Tämä nopea lounas saa makua norista, sienistä ja kevätsipulista.
Ota keitetty riisi huoneenlämpöön.
Suikaloi sienet, kaali ja kevätsipuli. Leikkaa merilevälevyt saksilla suikaleiksi.
Vatkaa kulhossa muna ja keltuainen keskenään. Lisää soija, mirin ja seesaminsiemenet.
Lisää munaseokseen riisi, suikaloidut kasvikset ja merilevä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kuumenna pinnoitettu paistinpannu keskilämmöllä ja lisää 1 rkl seesamiöljyä. Kumoa puolet taikinasta pannulle ja tasoita lastalla paksuksi letuksi. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Lisää seesamiöljyä, kun käännät letun. Paista loput taikinasta samoin. Tarjoa lisäksi garia eli sushi-inkivääriä.
Kirpeät voikukanvarret ja kuusenkerkät korvaavat perunasalaatissa etikkaiset kaprikset ja suolakurkut.
Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 10–15 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä ja puolita ne tarvittaessa.
Leikkaa kukanvarret noin 2 cm:n pätkiksi ja laita kulhoon. Sekoita etikka, sokeri ja suola joukkoon ja jätä varret mehustumaan.
Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada ne heti pois pannusta, jos ne meinaavat tummua liikaa. Rouhi pähkinät karkeasti veitsellä. Pese omenat hyvin. Poista niistä siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
Huuhtele kerkät, kuivaa talouspaperilla ja hienonna veitsellä. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.
Yhdistä salaatin aineet ja ripottele pinnalle voikukkia ja kerkkiä.
Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.
Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).
Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.
Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.
Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.
Somessa villinnyt yksinkertainen kurkkusalaatti yhdistelee uskomattoman taitavasti makeaa, hapanta ja tulista aasialaiseen tapaan. Oleellisessa asemassa on päälle lusikoitava rapea chiliöljy.
Pese ja kuivaa kurkku ja puolita se pituussuunnassa. Paina hieman murskaten ison veitsen lappeella tai lihanuijalla. Leikkaa paloiksi kulhoon.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Kääntele kastike juuri ennen tarjoilua kurkkuihin. Lusikoi päälle vielä rapeaa valkosipulia chiliöljyssä tai chiliöljyä ja chilihiutaleita.
Ladataan...