ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ullamaija Hänninen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakkakeitto

Ainekset

500
g
palsternakkaa
2
sipulia
1
rkl
rypsiöljyä
1–2
rkl
vihreää currytahnaa
½
l
vettä
1
dl
appelsiinimehua
1
prk
(165 ml) kookosmaitoa
½
rkl
siirappia
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuori palsternakat. Silppua sipulit. Kuullota kasviksia kattilan pohjalla öljyssä. Lisää joukkoon currytahna.
  2. Lorauta kattilaan vesi, appelsiinimehu ja kookosmaito. Hauduta kunnes palsternakka on pehmeää. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
  3. Lisää siirappi ja suola.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1162 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevä, tuorejuustokuorrutuksella viimeistelty kesäkurpitsakakku on sukua porkkanakakulle. Taikinaan uppoaa yksi kokonainen kesäkurpitsa. Leivo loppukesän ihanin kakku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 h + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsakakku

Ainekset

1
noin 300 g
kesäkurpitsa karkeaksi raastettuna
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
dl
sokeria
3
kananmunaa (M-koko)
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa
1
dl
rouhittuja pekaanipähkinöitä
Kuorrutus
150
g
pehmeää voita
150
g
maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
2
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
2–3
rkl
sitruunamehua
1–2
tl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa öljy ja sokeri sähkövatkaimella keskenään. Lisää kananmuna kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna pähkinät. Kääntele kaikki vuorotellen taikinaan.

  4. Voitele ja korppujauhota noin 1,75 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka. (Voit paistaa kakun myös halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Kiinnitä tällöin leivinpaperi pohjan ja reunan väliin ja voitele ja korppujauhota reunat.) 

  5. Kypsennä kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50–55 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, levitä kakun päälle leivinpaperi paistamisen loppuvaiheessa. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun tarttuu vain meheviä murusia, kakku on valmis. Anna kakun vetäytyä noin vartti, ennen kuin irrotat tai kumoat sen vuoasta vadille.

  6. Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tiina Pekuri ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ravintola Magun vegecarbonara on höystetty savunmakuisilla aurinkokuivatuilla tomaateilla. Carbonaran vegaanisessa versiossa ei ole kananmunia, mutta makua riittää jokaiseen haarukalliseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
20 min + marinointi 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Magun vegaaninen carbonara

Ainekset

1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½
dl
soijakastiketta
½
dl
vettä
(1
rkl
nestemäistä savuaromia)
500
g
linguinepastaa
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
1
tl
vehnäjauhoja
1
tlk (250 ml)
kaurakermaa
½
dl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
mustapippuria myllystä
½
ruukku
basilikaa tai oreganoa

Työvaiheet

  1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä ja hienonna ne. Sekoita soijakastike ja vesi keskenään kulhossa. Lisää halutessasi nestemäistä savua, se tuo makuun syvyyttä. Lisää tomaatit marinadiin ja anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipuli öljyssä pannussa keskilämmöllä, noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista pari minuuttia. Lisää vehnäjauhot huolellisesti sekoittaen ja valuta kaurakerma koko ajan sekoittaen joukkoon.

  4. Ota 2 rkl tomaattien soijamarinadia ja lisää se kastikkeeseen. Valuta tomaatit siivilässä ja lisää ne sekä ravintohiivahiutaleet kastikkeeseen. Kuumenna hetki.

  5. Valuta kypsä pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Viimeistele mustapippurilla ja suikaloidulla yrtillä.

Vinkki Tee pastan pariksi vegaanista ”parmesaania”. Paahda 200 g cashewpähkinöitä 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia. Jauha pähkinät ja 1 dl ravintohiivahiutaleita monitoimikoneessa ja mausta suolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Ihanat kesäkasvikset kypsyvät liemessä, joka saa muikean makunsa possumakkarasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-kesäkeitto

Ainekset

400
g
vaaleaa possumakkaraa (gluteenitonta)
8
varhais- tai kesäperunaa
1
kukkakaali
2
kesäsipulia varsineen
1
rkl
voita
7
dl
kanalientä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä (tai tuoreita)
150
g
ranskankermaa
½
ruukku
tuoretta kirveliä
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pilko makkarat noin sentin paloiksi. Pese ja puolita perunat. Leikkaa kukkakaali suupaloiksi ja hienonna sipulit.

  2. Paista makkarat voissa kattilassa kauniin ruskeiksi. Lisää perunat ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kannen alla hiljalleen noin 5–10 minuuttia, lisää sitten kukkakaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää sipulit, herneet ja ranskankerma, ja anna kiehahtaa.

  3. Hienonna kirveli keiton pinnalle. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Huomaa, että makkaroista tulee liemeen suolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tarjoa viinilehtikääryleet, falafelit, muhammara ja meheviksi paahdetut kasvikset salaatin muodossa! Tämä meze-salaatti sopii ruokailjioiden määrästä riippuen niin alku- kuin pääruoaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mezesalaatti

Ainekset

½
pieni kukkakaali
½
pieni munakoiso
2
tl
öljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
chilitahnaa tai chiliä (esim. harissa)
2
dl
bulguria tai kuskusia ja kasvislientä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
minttua
200
g
kirsikkatomaattia
¼
kurkku
½
dl
muhammaraa (ohje alla)
12
valmista falafelia
1
prk (280 g)
viinilehtikääryleitä
Appelsiinikastike
4
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
appelsiinimehua
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Viipaloi kukkakaali ja munakoiso. Yhdistä öljy ja mausteet. Sivele seos viipaleille ja levitä leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Valmistele sillä aikaa muut aineet.

  2. Tee muhammara (ohje alla).

  3. Kypsennä bulgur tai kuskus kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Tee appelsiinikastike sekoittamalla öljy, appelsiinimehu ja pippuri keskenään.

  5. Hienonna yrtit. Lisää yrtit ja kastike bulguriin. Leikkaa tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita nekin bulguriin.

  6. Lusikoi bulgur tarjoiluastiaan. Lisää paahdetut kasvikset, muhammara, falafelit ja viininlehtikääryleet. Tarjoa salaatti valkosipulilla maustetun turkkilaisen jogurtin ja pitaleivän kanssa.

Vinkki Lisää salaattiin murennettua fetaa tai vuohenjuustoa.

Muhammara

Ainekset

2
paprikaa
1
viipale
vaaleaa leipää
¾
dl
kuorellisia manteleita
1
valkosipulinkynsi
1
tl
chilitahnaa (esim. harissa)
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
n. 3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet. Laita paprikat vuokaan kuoripuoli ylöspäin ja paahda uunissa noin 20 minuuttia. Voit myös grillata paprikoita, kunnes kuori tummuu. Laita paprikat kulhoon, peitä kelmulla ja anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Irrota kuoret jäähtyneistä paprikoista.

  2. Paahda leipä ja mantelit pannussa kauniin värisiksi, pari minuuttia käännellen. Kuutioi leipä.

  3. Laita paprikat, leipä, mantelit ja kuorittu valkosipulinkynsi tehosekoittimeen. Lisää harissa, sokeri, suola ja pippuri. Soseuta ja kaada öljyä ohuena nauhana joukkoon.

Kommentit (0)