
Oliiviöljy on tomaattikeiton silkinpehmeän suutuntuman salaisuus. Ennen tomaattisesonkia keitto valmistuu säilötyistä tomaateista.
Pappa al pomodoro eli italialainen tomaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Nypi basilikasta lehdet erilleen, hienonna varret.
-
Kaada öljy kattilaan ja lisää valkosipuli. Lämmitä matalalla lämmöllä, kunnes valkosipuli alkaa tuoksua, mutta ei ole ruskistunut.
-
Lisää basilikan varret ja rouhi joukkoon mustapippuri. Kuumenna sekoittaen minuutin verran.
-
Kumoa tomaatit kattilaan ja huuhtele tölkit vedellä. Lisää vesi, suola ja sokeri. Painele tomaatit rikki puulastalla.
-
Kuumenna kiehuvaksi ja murenna joukkoon leipä. Anna kiehua kannen alla hiljaa poristen 40–45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Keitto saa olla koostumukseltaan paksua. (Sitä ei tarvitse soseuttaa.)
-
Paista kirsikkatomaatteja pannulla pari minuuttia. Annostele keitto lautasille, lisää kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet. Valuta pinnalle vielä öljyä.
Vinkki Käytä keitossa miedohkoa oliiviöljyä sen verran kuin raaskit, kuitenkin vähintään ¾ dl.