
Oliiviöljy on tomaattikeiton silkinpehmeän suutuntuman salaisuus. Ennen tomaattisesonkia keitto valmistuu säilötyistä tomaateista.
Pappa al pomodoro eli italialainen tomaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Nypi basilikasta lehdet erilleen, hienonna varret.
-
Kaada öljy kattilaan ja lisää valkosipuli. Lämmitä matalalla lämmöllä, kunnes valkosipuli alkaa tuoksua, mutta ei ole ruskistunut.
-
Lisää basilikan varret ja rouhi joukkoon mustapippuri. Kuumenna sekoittaen minuutin verran.
-
Kumoa tomaatit kattilaan ja huuhtele tölkit vedellä. Lisää vesi, suola ja sokeri. Painele tomaatit rikki puulastalla.
-
Kuumenna kiehuvaksi ja murenna joukkoon leipä. Anna kiehua kannen alla hiljaa poristen 40–45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Keitto saa olla koostumukseltaan paksua. (Sitä ei tarvitse soseuttaa.)
-
Paista kirsikkatomaatteja pannulla pari minuuttia. Annostele keitto lautasille, lisää kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet. Valuta pinnalle vielä öljyä.
Vinkki Käytä keitossa miedohkoa oliiviöljyä sen verran kuin raaskit, kuitenkin vähintään ¾ dl.
Todella hyvää. Tein pyöryköistä vähän pienempiä ja tomaattikastikkeeksi Marcella Hazanin ohjeella tehty yksinkertainen tomaattikastike. Söimme spagetin kera.
Tässäpä kiva ohje nokkosten aikaan, tykätään nokkosruuista. Teen itse myös usein ricottajuustoa. Kokeiluun huomenna, kiitos :)