Perinteisessä kesäkeitossa hennon makuinen liemi antaa tuoreiden kasvisten loistaa. Ole tarkkana kasvisten keittojärjetyksessä, jotta kaikki pysyvät napakoina.
Perinteinen kesäkeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese ja puolita perunat. Varhaisperunoita ei tarvitse kuoria, peseminen juuresharjalla riittää. Pese myös porkkanat ja leikkaa ne 4–6 osaan. Voit halutessasi kuoria porkkanat.
-
Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloitele varsi. Riivi herneet.
-
Suikaloi sipulit varsineen.
-
Kuumenna kattila ja sulata voi siinä. Kuullota suikaloitua sipulia voissa pari minuuttia.
-
Lisää kasvisliemi ja kuumenna se kiehuvan kuumaksi. Lisää perunat ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat puolikypsiä.
-
Lisää porkkanat ja kukkakaalit ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
-
Lisää kerma, herneet, suola ja pippuri. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Hienonna yrtit ja lisää ne keiton pinnalle. Tarjoa heti.