Löydät currylehdet ja hajupihkan intialaisista ruokakaupoista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Pika-rasam
Ainekset
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
2
tl
Mustia sinapinsiemeniä
1
tl
juustokuminansiemeniä
4
rkl
tamarinditahnaa
2
kuivattua punaista chiliä
10
currylehteä
1
tkl
(400 g) tomaattimurskaa
1 1/4
dl
punaisia linssejä
7
dl
vettä
Mausteseos
1
tl
juustokuminaa
1
tl
korianterijauhetta
1
tl
kurkumaa
1
dl
korianterinlehtiä
(hyppysellinen hajupihkaa eli asafoetidaa)
Työvaiheet
- Hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja paista sinapin- ja juustokuminansiemeniä, kunnes sinapinsiemenet pomppivat. Lisää sipulit. Kun sipulit alkavat ruskistua lisää tamarinditahna (ks. vinkki alla), chili, currylehdet ja tomaattimurska. Huuhtele linssit ja lisää ne veden kanssa kattilaan.
- Paahda kuivassa pannussa juustokuminaa, korianteria ja kurkumaa, noin 1 minuutti. Lisää paahdettu mausteseos (ja hajupihka) keittoon . (Voit myös jättää hajupihkan pois.) Hauduta keittoa 20 minuuttia. Tarjoa tuoreen korianterin kera.
        VINKKI Jos käytät kiinteää tamarindia, liota sitä pala pehmeäksi kuumassa vedessä, noin 10 minuuttia. Kaupoista löytyy myös valmiiksi liotettua tahnaa (esim. Santa Maria).
       Â