Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2861 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Löydät currylehdet ja hajupihkan intialaisista ruokakaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pika-rasam

Ainekset

1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
2
tl
Mustia sinapinsiemeniä
1
tl
juustokuminansiemeniä
4
rkl
tamarinditahnaa
2
kuivattua punaista chiliä
10
currylehteä
1
tkl
(400 g) tomaattimurskaa
1 1/4
dl
punaisia linssejä
7
dl
vettä
Mausteseos
1
tl
juustokuminaa
1
tl
korianterijauhetta
1
tl
kurkumaa
1
dl
korianterinlehtiä
(hyppysellinen hajupihkaa eli asafoetidaa)

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja paista sinapin- ja juustokuminansiemeniä, kunnes sinapinsiemenet pomppivat. Lisää sipulit. Kun sipulit alkavat ruskistua lisää tamarinditahna (ks. vinkki alla), chili, currylehdet ja tomaattimurska. Huuhtele linssit ja lisää ne veden kanssa kattilaan.
  2. Paahda kuivassa pannussa juustokuminaa, korianteria ja kurkumaa, noin 1 minuutti. Lisää paahdettu mausteseos (ja hajupihka) keittoon . (Voit myös jättää hajupihkan pois.) Hauduta keittoa 20 minuuttia. Tarjoa tuoreen korianterin kera.

         VINKKI Jos käytät kiinteää tamarindia, liota sitä pala pehmeäksi kuumassa vedessä, noin 10 minuuttia. Kaupoista löytyy myös valmiiksi liotettua tahnaa (esim. Santa Maria).

        

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1447 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Pyttipannu goes Välimeri! Halloumi, oregano ja oliivit ovat tämän mainion pyttiksen juju, eikä yksi annos meinaa millään riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen halloumipyttipannu

Ainekset

2
rkl + 1 rkl
öljyä
600
g
perunoita
1
sipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua paprikaa
½
dl
mustia (kivettömiä) oliiveja
1
pkt (noin 150 g)
halloumityyppistä juustoa (esim. Juustoportin Halla)
2
kananmunaa
LISÄKSI
2
rkl
srirachaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Harjaa ja paloittele perunat. Esikeitä halutessasi perunoita kiehuvassa vedessä noin 5–10 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä.

  2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista perunoita 10–15 minuuttia, kuori ja hienonna sipuli loppuvaiheessa mukaan. Mausta ja kääntele oliivit sekaan. Siirrä perunaseos toiselle puolelle pannua.

  3. Paloittele juusto, lisää öljyä ja paista palat vapaalla pannunpuoliskolla kullanruskeaksi. Kääntele perunoiden ja oliivien joukkoon. Tee pannulle koloja seoksen keskelle ja riko kananmunat siihen. Kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.

  4. Sekoita sriracha ja ketsuppi keskenään ja tarjoa pyttipannu tulisen ketsupin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2861 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Nokare koivun silmuilla maustettua aiolia on sopan sydän. Myös itse paahdetuista kasviksista keitetty liemi maustetaan silmuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätkeitto

Ainekset

LIEMI PAAHDETUISTA KASVIKSISTA
1
purjo
1
fenkoli
200
g
herkkusieniä
1
valkosipuli
2
l
vettä
1
tl
kokonaisia mustapippureita
1
dl
koivun silmuja
½
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
½
tl
sokeria
LISÄKSI
1
pkt (250 g)
tofua
½
l
pieniä varhaisperunoita
1–2
porkkanaa
1
ps (150 g)
salaattiherneitä (esim. Pirkka)
½
dl
koivunsilmuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo muutamaan palaan. Lohko fenkoli. Halkaise herkkusienet ja valkosipuli kuorineen.

  2. Laita kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 30 minuuttia. Laita kattilaan vesi, paahdetut kasvikset ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna liemen hautua 35 minuuttia. Kääri tofu talouspaperiin ja laita päälle kevyt paino 10 minuutiksi.

  3. Pese ja lohko perunat. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimella tai julienneraudalla. Halkaise herneenpalot.

  4. Pyyhi tofusta valunut neste pois. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kevyesti kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan.

  5. Lisää koivun silmut liemeen ja jatka hauduttamista 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja painele kasviksista kaikki neste liemeen. Kaada takaisin kattilaan. Lisää etikka, suola ja sokeri.

  6. Kypsennä perunalohkoja liemessä 10–15 minuuttia. Lisää keittoon tofukuutiot, porkkanaraaste ja herneet juuri ennen tarjoilua. Koristele muutamalla koivunsilmulla. Tarjoa silmuaiolin kanssa.

Silmuaioli

Ainekset

1
dl
koivun silmuja
1–2
valkosipulinkynttä
1
huoneenlämpöinen muna
½
rkl
dijoninsinappia
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
2
dl
huoneenlämpöistä r ypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele silmut. Kuori ja pilko valkosipuli. Laita silmut ja valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon ja hienonna ne sauvasekoittimella tasaiseksi.

  2. Lisää joukkoon muna, sinappi, etikka ja suola sekä öljy ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1447 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Valkoinen parsa tarjoillaan usein kovin perinteikkäästi hollandaisekastikkeen kera. Nyt konservatiivikasvis saa villisti thaimausteita seurakseen. Keitto onnistuu toki erinomaisesti myös vihreästä parsasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaustettu parsakeitto

Ainekset

1
sipuli
1
sitruunaruoho
3
rkl
hienonnettua inkivääriä
1
kg
valkoista parsaa
3
rkl
voita
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
litra kasvislientä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
noin 1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna sitruunaruoho pieneksi, kuori ja hienonna inkivääri. Poista parsoista kovat kannat ja kuori parsat tyvestä ylöspäin. Paloittele.

  2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa. Paista sipulia, sitruunaruohoa ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Lisää parsapalat ja suola ja pippuri. Jatka paistamista 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi ja kookosmaito ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää. Lisää sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja paseeraa sen jälkeen tiheän siivilän läpi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2861 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kaunis ja mehevä, mutta todella simppeli pasta syntyy porkkanasta ja pinaatista. Paahdetut mantelit tuovat ruokaan rousketta ja raastettu sitruunankuori raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta tricolore

Ainekset

4
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
1
pieni (luomu)sitruuna
1
dl
manteleita
1
rkl
oliiviöljyä
1
pieni kuivattu chili
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
ps (à noin 80 g)
babypinaattia
500
g
spagettia (esim. Rummo)
LISÄKSI
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja höylää porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu, noin ½ dl.

  2. Paahda manteleita pannulla keskilämmöllä muutama minuutti. Rouhi ne veitsellä karkeaksi rouheeksi tai jätä halutessasi kokonaisiksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Kuullota porkkanat ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää chili, suola ja mustapippuri. Kaada pannuun sitruunamehu ja sekoita. Levitä pinaatinlehdet porkkanoiden päälle ja laita kansi päälle.

  5. Ota pastan keitinvettä talteen ½ dl. Valuta pasta ja laita se isoon tarjoilukulhoon. Sekoita porkkana-pinaattiseos kuuman pastan joukkoon, lisää keitinvettä tarvittaessa.

  6. Ripottele pinnalle mantelit ja sitruunankuoriraaste. Tarjoa parmesaanin kanssa.

Kommentit (0)