ET-lehti on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 92 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Valmiit pikaraviolit ovat kiireisen kokin pelastus, eivätkä kalliiksi tule. Hinnaksi vain 4.50 €

Annoksia
2 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Raviolikeitto

Ainekset

1
sipuli
1
suippopaprika
½
rkl
öljyä
¾
tl
paprikajauhetta
8
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
rkl
tomaattisosetta
1
tl
valkoviinietikkaa
½
suolaa
1 pkt (250
g)
ravioleja
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Silppua sipuli ja paprika. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paprikajauhe ja kasvikset. Kuullota 3 minuuttia.
  2. Lisää neste ja kasvisliemikuutio sekä tomaattisose, etikka ja suola. Hauduta 7 minuuttia.
  3. Nostele joukkoon raviolit ja kypsennä 2 minuuttia. Viimeistele keitto silputulla persiljalla.
Hyvä terveys on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Anikselta tuoksuva fenkoli sopii mainiosti pastan päätähdeksi. Raikas ruoka valmistuu hetkessä!

Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Fenkolispagetti

Ainekset

4
tl
oliiviöljyä
2
tl
fenkolinsiemeniä
3
valkosipulinkynttä
2
suurta
fenkolia
1
ison sitruunan kuori ja mehu
1 1/2
tl
suolaa
300
g
spagettia
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa
Päälle
4
rkl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy pannussa ja paista fenkolinsiemeniä muutaman minuutin ajan. Varo, että ne eivät pala.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon. Huuhdo ja viipaloi sekaan fenkoli. Lisää myös sitruunankuoriraaste.
  3. Paista noin 10 minuutin ajan, kunnes fenkoli pehmenee. Lisää loppuvaiheessa sitruunamehu, suola ja hieman pastan keitinvettä.
  4. Kypsennä sillä aikaa spagetti suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Valuta.
  5. Sekoita fenkolit ja spagetti keskenään. Hienonna joukkoon lehtipersiljaa. Tarjoa parmesaanin kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tuplavihreät letut juhlistavat kevään alkua. Tavallista mehevämmät pinaattilätyt nautitaan siitakesienillä vahvistetun parsakastikkeen kanssa. Näitä kehtaa tarjota vieraillekin!

Annoksia
8–10 isoa lettua
Valmistusaika
1 t + turvottaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattiletut ja parsakastike

Ainekset

Taikina
1
ps (150 g)
pakastepinaattia
4
dl
maitoa
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl öljyä
½
tl
suolaa
Parsakastike
1
nippu
vihreää parsaa
1
rs (200 g)
siitakesieniä
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
2
dl
kermaa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
4–6
rkl
voita tai öljyä lettujen paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa. Soseuta se maidon kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita kananmuna pinaattimaitoon kulhossa ja lisää loput taikinan ainekset. Sekoita ja anna turvota 30 minuuttia.
  2. Paista lettuja voissa tai öljyssä pannussa (Ø noin 24 cm) kuumalla levyllä molemmin puolin 2–3 minuuttia.
  3. Poista parsoista kova tyvi ja leikkaa parsat neljään osaan. Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  4. Sulata voi pannussa ja paista sipulia, valkosipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää parsat ja kerma pannuun ja keitä 5–8 minuuttia, kunnes parsat kysyvät ja kerma keittyy kasaan. Mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä pinaattilettujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
Ohje Luca Platania ja Marja Samuli Kuva Elvi Rista

Siinä missä torstai on Suomessa hernekeittopäivä, Italiassa silloin syödään usein gnoccheja. Tähän ruokaan käyvät kaupan valmisgnocchit, sillä sorrentolaiseen tapaan ne viimeistellään uunissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Gnocchit sorrentolaiseen tapaan

Ainekset

2
prk (á 400 g)
kuorittuja tomaatteja
1
ruukku
basilikaa
1
dl
ekstaneitsytoliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (500-700 g)
perunagnoccheja (esim. De Cecco)
4
l
vettä + 4 tl suolaa keittämiseen
150
g
parmesaania raastettuna
2
pkt (á 220 g)
mozzarella di bufalaa
oliiviöljyä viimeistelyyn

Työvaiheet

  1. Soseuta tomaatit liemineen tehosekoittimessa tai käsikäyttöisellä sosemyllyllä, jolloin soseesta tulee tasaisempaa. Irrota basilikasta lehdet.
  2. Kuumenna öljy kasarissa. Kaada tomaattisose kasariin. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää puolet basilikanlehdistä. Anna kiehua alhaisella lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
  3. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä (4 litraa vettä ja 4 tl suolaa). Kun gnocchit ovat kypsiä, ne nousevat pintaan. Valuta gnocchit hyvin siivilässä ja kaada ne uunivuokaan.
  4. Raasta parmesaani ja ota talteen 3 rkl annosten viimeistelyyn. Ripottele loppu parmesaani gnocchien päälle. Lisää tomaattikastike ja sekoita hyvin. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.
  5. Jaa ruoka pastalautasille. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi annosten päälle. Lisää loput basilikanlehdet, hieman parmesaania ja oliiviöljyä.

Kommentit (2)

Kooppis

Superhyvää, kannattaa kokeilla! :)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Nämä kalapuikkoja jäljittelevät tillimannapuikot maistuvat myös vegaaneille. Rapean kuoren salaisuus on pankojauho.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + jäähtyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalattomat puikot

Ainekset

dl
mannasuurimoita
1
dl
hienonnettua tilliä
3
dl
kasvimaitoa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria
2
sitruunaa
3
dl
panko-korppujauhoa
1-2
rkl
öljyä

Työvaiheet

 

  1. Laita ensin valkosipuli-rosmariiniperunat kypsymään. Tee sitten kaurakermakastike (ks. ohjeet alla).
  2. Mittaa mannasuurimot valmiiksi. Hienonna tilli.
  3. Yhdistä kasvimaito ja vesi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja pippuri. Purista yhden sitruunan mehu kattilaan. Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes puuro on kypsää, 5–15 minuuttia. Ota kattila levyltä ja lisää tilli. Kaada puuro vuokaan (noin 23 x 15 cm). Anna jäähtyä noin 20 minuuttia.
  4. Kaada pankojauho lautaselle. Leikkaa jähmettynyt mannakakku noin 3 x 10 cm:n puikoiksi. Pyöräytä puikot pankojauhossa ja paista öljyssä kuumassa pannussa.
  5. Viipaloi sitruunat. Paista viipaleet yhdeltä sivulta pannussa.
  6. Tarjoa mannapuikot sitruunan, valkosipuli-rosmariiniperunoiden ja kaurakermakastikkeen kanssa.

Valkosipuli-rosmariiniperunat

Ainekset

1
kg
perunoita
2
valkosipulinkynttä
1
rosmariininoksa
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lohko perunat kuorineen ja laita ne uunivuokaan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Irrota rosmariinista lehdet. Sekoita valkosipuli, rosmariini, öljy ja mausteet perunoihin. Paista uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kullanruskeita.

 

Kaurakermakastike

Ainekset

2
dl
vegaanista ranskankermaa
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
sitruuna
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset.

Kommentit (0)