Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Keitot
15:53 | 17.3.2020

Seljankasosekeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tässä sosekeitossa maistuvat perinteisen seljankan ainekset! Upean väriset keittoannokset viimeistellään ripottelemalla päälle murusteltua fetaa ja hienonnettua rosmariinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
60 min
Helppo

Seljankasosekeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

700
g
punajuuria
1
pieni (170 g) bataatti
100
g
tuoretta fenkolia
2
valkosipulinkynttä
1,2
l
kasvislientä
1
pieni suolakurkku
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
punaviinietikkaa
Päälle
100
g
fetajuustoa
2–3
rkl
rosmariinia hienonnettuna

Vaiheet

  1. Kuori punajuuret ja bataatti. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta. Leikkaa fenkoli viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa kattilaan kasvisliemi, punajuuret, bataatit, fenkolit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta. Keitä keskilämmöllä puolillaan raollaan olevan kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Kypsennysaika riippuu punajuurikuutioiden koosta. Nuoret punajuuret kypsyvät myös nopeammin kuin varastoidut punajuuret.
  3. Kaada kasvikset tehosekoittimen kulhoon.
  4. Kuutioi suolakurkku. Lisää kasvisten joukkoon kurkkukuutiot, smetana, hunaja ja punaviinietikka. Soseuta si­leäksi keitoksi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna.
  5. Murustele keittoannosten päälle fetajuustoa ja hienonnettua rosmariinia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
punajuuri
keitot
keittoruoka
seljanka
Vegebaari

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini