klo 14:23 | 24.8.2015

Mausteinen linssikeitto raikastetaan fetalla ja yrteillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo
Sitruunainen linssi-kikhernekeitto
Ainekset
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
lehtisellerinvartta
1/2
dl
rypsiöljyä
2
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
kurkumaa
1
tl
kanelia
1
l
kasvislientä
1
prk
tomaattimurskaa (400 g)
3/4
dl
tomaattipyreetä
1
dl
punaisia linssejä
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
1
prk
säilykekikherneitä (n. 300 g)
1
sitruunan mehu
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
dl
hienonnettua korianteria
Päälle
200
g
fetajuustoa
lehtipersiljan ja korianterin lehtiä
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja kuutioi porkkana. Paloittele sellerinvarret pieniksi paloiksi.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää porkkana, selleri, inkivääri, kurkuma ja kaneli. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
- Lisää kattilaan kasvisliemi, tomaattimurska ja -pyree, huuhdotut linssit, suola ja pippuri. Hauduta keittoa 10 minuuttia, kunnes linssit ovat lähes kypsiä.
- Lisää kikherneet ja keitä viitisen minuuttia.
- Lisää sitruunan mehu ja hienonnetut, tuoreet yrtit. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Ripottele annosten pinnalle murennettua fetaa ja persiljaa tai korianteria.
Ketju on lukittu.
Tein ja maukasta tuli! Feta sopii tähän erinomaisesti.