Valkoinen parsa tarjoillaan usein kovin perinteikkäästi hollandaisekastikkeen kera. Nyt konservatiivikasvis saa villisti thaimausteita seurakseen. Keitto onnistuu toki erinomaisesti myös vihreästä parsasta.
Thaimaustettu parsakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna sitruunaruoho pieneksi, kuori ja hienonna inkivääri. Poista parsoista kovat kannat ja kuori parsat tyvestä ylöspäin. Paloittele.
-
Kuumenna voi ja öljy kattilassa. Paista sipulia, sitruunaruohoa ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Lisää parsapalat ja suola ja pippuri. Jatka paistamista 5 minuuttia.
-
Lisää kasvisliemi ja kookosmaito ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää. Lisää sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja paseeraa sen jälkeen tiheän siivilän läpi.