Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Keitot
12:51 | 28.8.2014

Tomaattikeitto Tomato bisque provencal

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Hanna Jensen KUVA Pia Inberg
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 min
Helppo

Tomaattikeitto Tomato bisque provencal

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
tomaatteja
500
g
tomaattisäilykettä
1
rkl
voita
1
sipuli pilkottuna
1
laakerinlehti
1
rkl
intiaani- tai ruokosokeria
2
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
mustapippuria maun mukaan
2
rkl
basilikaa silputtuna
250
g
Philadelphia- tai Hovi-tuorejuustoa
3
dl
kermaa

Vaiheet

  1. 1. Kalttaa tuoreet tomaatit eli vedä viilto jokaisen tomaatin kylkeen, laita kiehuvaan veteen ja poista kuori, kun se alkaa irrota. Poista myös tomaattien kannat. Jos on kiire, voit myös tehdä keiton kokonaan tomaattisäilykkeestä. 
  2. 2. Sulata voi kasarissa ja freesaa eli paistele hiljalleen sipulia, kunnes se on läpinäkyvää.
  3. 3. Lisää tomaatit ja tomaattisäilyke, laakerinlehti, sokeri, valkosipulinkynnet veitsellä littanaksi paineltuina, suola, pippuri ja basilikasilppu. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä 25 minuuttia välillä sekoittaen. Poista laakerinlehti ja valkosipulit keitosta.
  4. 4. Jäähdytä keittoa hetki. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai siirrä se monitoimikoneeseen soseutettavaksi.
  5. 5. Siirrä keitto takaisin kattilaan ja lisää tuorejuusto ja kerma. Lämmitä keitto uudelleen, mutta älä anna sen kiehua.
  6. 6. Koristele annos basilikalla. 
  7. Vinkki! Jos haluat keitosta ohuempaa, laimenna sitä maidolla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
tomaatti
tomaattikeitto
Vege
Valio: valkosipulivoi
Vegebaari
Kevyet & salaatit
Juhannus

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini