
Piirakan pohja tehdään filotaikinasta ja se täytetään nokkosmuhennoksella, perunoilla ja fetajuustolla.
Nokkos-perunapiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Huuhtele nokkoset ja ryöppää niitä kiehuvassa vedessä ½–1 minuuttia. Siivilöi.
- Leikkaa perunat hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna minttu.
- Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa. Kuullota sipulia ja valkosipulia 2 minuuttia. Lisää nokkoset, minttu ja mausteet.
- Voitele piirasvuoka öljyllä. Asettele filotaikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille. Voitele taikina öljyllä. Lisää 2–3 filotaikinalevyä ja voitele. Kerrosta näin kaikki filotaikinalevyt. Lusikoi nokkosmuhennos vuokaan taikinapohjalle. Murenna feta päälle ja asettele perunaviipaleet tiiviksi kerrokseksi pinnalle. Sivele pintaan vielä öljyä.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.
Voisiko käyttää nokkosen sijaan pinaattia tai jotain muuta?
Hei!
Kiitos viestistä. Pinaatti käy nokkosen sijaan varsin hyvin tässä reseptissä. :)
Yt, Roosa/Soppa365
Ai nokkonen yllätti?? Enempi minua "yllätti" minttu perunapiirakassa. Ja noista rasvataikinoista en perusta.