Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä pikkupiiraat ovat oikea ranskalainen fantasia: camembertjuustolla päällystettyä karamellisipulia, voita ja rosmariinin tuoksua. Takuuvarma hitti pikkujouluihin!

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoidut sipulipiiraat

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (esim. Sunnuntai)
4
puna- tai keltasipulia
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
tl
suolaa
50
g
voita huoneenlämpöisenä
100
g
camembertjuustoa
n. ½
dl
vehnäjauhoja leivontaan
rosmariininoksaa

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa kukin sipuli kolmeksi, noin 2 cm:n paksuiseksi viipaleeksi. Jaa fariinisokeri muffinipellin koloihin. Laita sipuliviipaleet sokerin päälle. Hienonna rosmariini ja ripottele se ja suola sipuleille. Jaa voi nokareiksi sipuleille. Kypsennä sipuleita uunissa 15 minuuttia. Anna pellin jäähtyä hetki ennen taikinan lisäämistä.
  3. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jauhota alusta ja kauli piirakkataikina noin ½ cm paksuksi levyksi. Ota levystä muffinipellin kolon kokoisia pyörylöitä esimerkiksi juomalasilla ja laita ne sipuleiden päälle. Paista uunissa 20 minuuttia. Anna piiraiden jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  4. Kumoa piiraat esimerkiksi uunipellin avulla. Paloittele juusto ja laita pala kunkin piiraan päälle. Viimeistele piiraat rosmariinin lehdillä.

Vinkki Voit tehdä sipulipiiraat myös esimerkiksi silikonisissa muffinivuoissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Raikasta parsaa, täyteläistä juustoa, ruokaisaa kvinoaa ja rapeaa pähkinärouhetta. Tässä salaatissa on kaikki kohdallaan, myös sinapin ja sitruksen maustama kastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-kvinoasalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
dl
hasselpähkinöitä
300
g
vihreää parsaa
l
salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)
2
palloa
bufalamozzarellaa
Sinappikastike
1
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
kokojyväsinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Yksittäiset munakoisojen päälle kootut moussakat ovat kuin pikkuisia pizzoja. Tarjoa niiden kanssa raikasta salaattia.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + 20 min paisto
Vaikeustaso
Kohtalainen

Moussaka-pizzat

Ainekset

2
munakoisoa
Tomaattikastike
1
sipuli
200
g
herkkusieniä
2
rkl
öljyä
400
g
tomaattimurskaa
2
rkl
punaviinietikkaa
dl
vettä
1
dl
punaisia linssejä
juustokastike
1
sitruuna
200
g
halloumijuustoa
35
g
voita
½
dl
vehnäjauhoa
5
dl
maitoa
50
g
juustoraastetta
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
koristeluun
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko sienet pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla öljy ja ruskista sienet. Lisää sipulit ja paista niitä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, viinietikka ja vesi. Huuhtele linssit ja sekoita ne joukkoon. Anna keittyä sillä välin, kun teet toisen kastikkeen.
  2. Raasta halloumi raastimen karkealla terällä ja sitruuna hienolla. Anna voin sulaa kattilassa. Ripottele jauho voin joukkoon ja anna kuplia hetki. Lisää maito hiljalleen koko ajan vispaten. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää juustoraasteet sekä sitruunan kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi siivuiksi. Levitä ne uunipellille. Lusikoi kiekkojen päälle ensin tomaattikastiketta ja sitten juustokastiketta. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia. Koristele lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Koko perheen kaapintyhjennysjälkkäri! Voit käyttää mantelikakun tilalla myös kaupan keksejä.

Annoksia
6
Valmistusaika
2
Vaikeustaso
Helppo

Mess

Ainekset

Mantelikakku
150
g
mantelimassaa
dl
sokeria
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
3
kananmunaa
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
Karamellikastike
250
g
voita
100
g
maitosuklaata
3
dl
muscovadosokeria
dl
kermaa
ripaus suolaa
Lisäksi
1
Snickers-patukka pakastettuna
1
dl
Wilhelmina-keksejä murennettuna
1
dl
marenkia murennettuna
1
dl
suolapähkinöitä
2
banaania
2
dl
vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Pakasta yksi Snickers-patukka. Varmista, että mantelimassa on huoneenlämpöistä. Laita (kiertoilma)uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 22 cm).
  2. Pese ja raasta appelsiininkuori. Vatkaa mantelimassa ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää appelsiininkuori.
  3. Mittaa kerma ja voi kattilaan. Lämmitä, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot maito-voiseokseen. Kääntele seos varovasti manteliseokseen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasossa 30 minuuttia. Kakku saa jäädä vähän kosteaksi.
  5. Tee karamellikastike. Sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää ripaus suolaa. Yhdistä vaahto ja suklaa. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
  6. Rouhi jäinen Snickers sekä keksit, marengit ja pähkinät. Murenna mantelikakku. Kuori ja viipaloi banaanit. Kokoa laseihin vuorotellen kakkua, karamellikastiketta, banaania, vaniljakastiketta, keksimuruja, suolapähkinöitä, marenkia ja snickersiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Parsa yhdistetään tässä piirakassa brie-juuston ja sitruunan kanssa. Helppo pohja tehdään valmiista filotaikinasta.

Annoksia
8-10 annosta
Valmistusaika
Valmistusaika 20 min + paisto 25 min

Brie-parsapiirakka

Ainekset

12-16
tankoparsaa (2 punttia)
½
pkt
filotaikinaa
100
g
voita
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
sitruunan kuoret
200
g
brie-juustoa
5
oksaa
timajmia
1
muna
150
g
ranskankermaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota taikina hyvissä ajoin sulamaan. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Sulata voi ja raasta sitruunan kuoret voin joukkoon. Kostuta suti sitruunavoihin ja sivele sitä vuoan pohjalle. Nosta filotaikinalevy vuokaan. Sudi sitruunavoita filotaikinalevylle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Nosta uusi taikinalevy edellisen päälle, sudi voita ja ripottele siemeniä. Jatka kunnes vuoassa on kauttaaltaan 6–7 kerrosta taikinaa.
  3. Leikkaa brie siivuiksi ja hienonna timjami. Riko muna kulhoon. Sekoita rakenne rikki. Sekoita joukkoon ranskankerma, hunaja ja pippuri.
  4. Napsauta parsoista puumainen varrenosa pois. Kaada ranskankerma-munatäyte taikinalevyjen päälle. Lado brie-siivut tasaisesti täytteen päälle. Asettele parsat riviin juuston päälle. Paista 25 minuuttia uunin keskitasolla.

Kommentit (0)