Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 174 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä pikkupiiraat ovat oikea ranskalainen fantasia: camembertjuustolla päällystettyä karamellisipulia, voita ja rosmariinin tuoksua. Takuuvarma hitti pikkujouluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoidut sipulipiiraat

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (esim. Sunnuntai)
4
puna- tai keltasipulia
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
tl
suolaa
50
g
voita huoneenlämpöisenä
100
g
camembertjuustoa
n. ½
dl
vehnäjauhoja leivontaan
rosmariininoksaa

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa kukin sipuli kolmeksi, noin 2 cm:n paksuiseksi viipaleeksi. Jaa fariinisokeri muffinipellin koloihin. Laita sipuliviipaleet sokerin päälle. Hienonna rosmariini ja ripottele se ja suola sipuleille. Jaa voi nokareiksi sipuleille. Kypsennä sipuleita uunissa 15 minuuttia. Anna pellin jäähtyä hetki ennen taikinan lisäämistä.
  3. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jauhota alusta ja kauli piirakkataikina noin ½ cm paksuksi levyksi. Ota levystä muffinipellin kolon kokoisia pyörylöitä esimerkiksi juomalasilla ja laita ne sipuleiden päälle. Paista uunissa 20 minuuttia. Anna piiraiden jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  4. Kumoa piiraat esimerkiksi uunipellin avulla. Paloittele juusto ja laita pala kunkin piiraan päälle. Viimeistele piiraat rosmariinin lehdillä.

Vinkki Voit tehdä sipulipiiraat myös esimerkiksi silikonisissa muffinivuoissa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pasta bruschetta maistuu hyvältä kylmänäkin, joten pakkaa toinen annos eväsrasiaan ja nauti seuraavan päivän lounaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta bruschetta

Ainekset

3
kypsää tomaattia
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
basilikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk (n. 240 g)
kikherneitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
2
rkl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Aloita bruschetasta. Poista tomaateista kanta ja kuutioi ne pieniksi isoon kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika ja lisää tomaatin joukkoon. Mausta bruschetta suolalla ja pippurilla.
  2. Valuta kikherneet liemestään ja lisää bruschetan joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Lisää kuuma pasta kulhoon ja sekoita.
  4. Pyöräytä annosten pinnalle ruokalusikalliset ricottaa.

KASVIKSET RAAKOINA. Avokadopasta aloitti trendin, jossa valmiin pasta-annoksen ei tarvitse aina olla höyryävän kuumaa. Maku onkin ihanan
raikas ja keveä, kun kasviksia ei kypsennetä vaan ne sekoitetaan suoraan kuumaan pastaan.
 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaurapalat tekevät tästä kesäsalaatista yllättävänkin ruokaisan. Kastikkeeksi tehdään helppo vegaaninen majoneesi. Makunsa se saa savupaprikasta!

Jos haluat salaatista gluteenittoman, vaihda kaurapala savutofuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30min
Vaikeustaso
Helppo

Artisokkasalaatti ja savupaprikakastike

Ainekset

1
pkt
yrttimaustettua kaurapalaa (Yosa Block)
1
prk
artisokansydämiä öljyssä
2
tl
öljyä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3
ruukkua
salaattia
6
kpl
tomaattia
1
prk
(kalamata)oliiveja
Savupaprikakastike
1
dl
soijajuomaa
3
dl
rypsiöljyä
1/2
tl
savupaprikaa
1/2
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi kaurapala ja valuta artisokat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kaurakuutiot ja artisokat saavat väriä. Anna jäähtyä.
  2. Valmista kastike. Laita soijamaito korkeaan astiaan. Lisää öljy nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes seos on majoneesimaista. Sekoita joukkoon mausteet ja sitruunamehu.
  3. Suikaloi salaatit suureen kulhoon ja lohkoa joukkoon tomaatit. Pyöräytä puolet kastikkeesta joukkoon (säästä osa tarjottavaksi). Lisää oliivit, kaurapalat ja artisokat.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mieto kotijuusto sopii erinomaisesti mansikan kanssa. Jos haluat lisää makua, voit korvata sen feta- tai vuohenjuustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + keittäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-juustosalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
15
vihreää parsaa
4
dl
mansikoita pilkottuna
1/2
hunajameloni
200
g
kotijuustoa
2
rkl
paahdettuja cashwepähkinöitä
1
l
salaattipinaattia
muutama
oksa minttua
Mansikkavinegrette
1 1/2
dl
mansikoita pilkottuna
1
rkl
vettä
2
rkl
öljyä
1
rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja valuta huolella.
  2. Napsauta parsoista puumainen pää pois ja kypsennä parsoja grillissä keskilämmöllä 3–4 minuuttia.
  3. Pilko mansikat ja leikkaa hunajamelonit kuutioiksi salaattikulhoon. Revi joukkoon kotijuusto sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa parsat noin 5 cm pätkiksi ja lisää salaattikulhoon yhdessä jäähtyneen kvinoan, paahdettujen cashewpähkinöiden ja pinaatin kanssa.
  4. Valmista vinaigrette. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Viimeistele mintunlehdillä.

VATSA JA VYÖTÄRÖ KIITTÄÄ. Mansikka on kevyttä naposteltavaa: 100 grammassa on vain hieman yli 40 kcal. Sen kuidut parantavat ruoansulatusta
ja puhdistavat suolistoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Tarjoa yrttiliemi misokeiton tapaan hörpittävänä lämmikkeenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen yrttiliemi

Ainekset

3
kevätsipulia
2
sitruunaruohoa
2
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
inkivääriä
1/2
punainen chili
1
rkl
auringonkukkaöljyä
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
rkl
(japanilaista) soijakastiketta
4
tähtianista
200
g
broccolinia tai parsakaalia
150
g
paksoi- tai kiinankaalia
1
ruukku
thaibasilikaa
1
dl
(korealaista) minttua hienonnettuna
200
g
sokerihernettä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipuli. Hienonna tai paloittele sitruunaruohot. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Hienonna chili.
  2. Lämmitä öljy kattilassa ja paista mausteita minuutti. Lisää vesi, liemikuutio, soijakastike ja tähtianikset. Anna kiehua 5 minuuttia.
  3. Pilko broccolinit ja paksoikaali. Hienonna yrtit. Laita broccolinit, paksoi ja yrtit sekä sokeriherneet kattilaan ja keitä 3 minuuttia. Vihannekset saavat jäädä rapeiksi.
  4. Pese ja viipaloi limetti ja tarjoa keiton kanssa.

Vinkki Saat upeaa lisämakua keittoon, jos lisäät siihen 4 isoa shison lehteä hienonnettuna. Tuoretta shisoa eli perillaa myydään esimerkiksi aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa ruokakaupoissa ja Stockmann Herkussa.

 

Kommentit (0)