Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 95 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä pikkupiiraat ovat oikea ranskalainen fantasia: camembertjuustolla päällystettyä karamellisipulia, voita ja rosmariinin tuoksua. Takuuvarma hitti pikkujouluihin!

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoidut sipulipiiraat

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (esim. Sunnuntai)
4
puna- tai keltasipulia
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
tl
suolaa
50
g
voita huoneenlämpöisenä
100
g
camembertjuustoa
n. ½
dl
vehnäjauhoja leivontaan
rosmariininoksaa

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa kukin sipuli kolmeksi, noin 2 cm:n paksuiseksi viipaleeksi. Jaa fariinisokeri muffinipellin koloihin. Laita sipuliviipaleet sokerin päälle. Hienonna rosmariini ja ripottele se ja suola sipuleille. Jaa voi nokareiksi sipuleille. Kypsennä sipuleita uunissa 15 minuuttia. Anna pellin jäähtyä hetki ennen taikinan lisäämistä.
  3. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jauhota alusta ja kauli piirakkataikina noin ½ cm paksuksi levyksi. Ota levystä muffinipellin kolon kokoisia pyörylöitä esimerkiksi juomalasilla ja laita ne sipuleiden päälle. Paista uunissa 20 minuuttia. Anna piiraiden jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  4. Kumoa piiraat esimerkiksi uunipellin avulla. Paloittele juusto ja laita pala kunkin piiraan päälle. Viimeistele piiraat rosmariinin lehdillä.

Vinkki Voit tehdä sipulipiiraat myös esimerkiksi silikonisissa muffinivuoissa.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Lämmintä kauraleipää suoraan uunista
Lämmintä kauraleipää suoraan uunista

Tällä ohjeella gluteeniton ja maidoton peltikauraleipä on todella helppo valmistaa. Saat leivästä pehmeää ja kuohkeaa. Leipäpalat eivät murene käsiin, vaan leipäruudut ovat helposti halkaistavissa, silloin kun haluat sipaista väliin voita tai margariinia. Leivän maku säilyy herkullisena useamman...

Pehmeää kauraherkkua pellillinen

Tämä leipäohje syntyi puolivahingossa. Leipä oli lopussa ja kauppaan en halunnut lähteä. Kaivelin kaappia summa mutikassa ja käteen osui Free From Glutein -jauhoseosta (Lidl) jota olin aiemmin ostanut kokeeksi. Uskon, että muutkin...

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee valkoinen pizza vaihtamalla tomaattikastike vaihteeksi ricottajuustoon! Marjat antavat pizzaan ihanaa hapokkuutta tomaatin tapaan.

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ricotta-marjapizza

Ainekset

Pizzapohjat
1 1/2
dl
vettä
15
g (noin 1/3 pkt)
tuorehiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
3
dl
00-vehnäjauhoja tai durumjauhoja
Täytteet
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
parmesaania raasteena
1
dl
mustikoita
2
dl
karhunvatukoita
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
Yrttiöljy
3
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, lehtipersiljaa, minttua)
1/2
dl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan, vaivaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Puolita taikina. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi soikioiksi ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Jaa ricotta ohueksi kerrokseksi pizzoille. Raasta ja ripottele parmesaani päälle. Levitä marjat pizzoille. Paista pizzoja kuumassa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
  3. Pizzan paistuessa mittaa yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Levitä kinkut ja pirskota yrttiöljyä kuumille pizzoille.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Värikäs perunasalaatti sadon parhaista aineksista
Värikäs perunasalaatti sadon parhaista aineksista

Syyssadon maukkain perunasalaatti syntyy laadukkaista aineksista. Ohje on maidoton, laktoositon, kananmunaton ja täysin vegaani. Reseptissä käytetään kasvismajoneesia joka tuo salaattiin runsaasti makua ja mehevyyttä.

Mukavaa rapeutta ja pururuntumaa saadaan salaattiin raikkaalla...

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 874 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Vie omenahyve uudelle tasolle palsternakalla! Monipuolinen, maultaan pähkinäinen ja makea juures muodostaa omenan kanssa ihanan mehevän kombon.

Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-omenahyve

Ainekset

200
g
palsternakkaa
300
g
omenaa
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
kanelia
Muruseos
1
dl
kaurahiutaleita
1/2
dl
mantelirouhetta
1
rkl
ruokosokeria
2
rkl
voita
1
tl
kanelia
Lisäksi
2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori palsternakka ja leikkaa siitä hyvin ohuita lastuja mandoliinilla. Kuori ja lohko omenat. Nosta palsternakkalastut ja omenalohkot kulhoon ja purista sitruunamehua päälle. Kääntele kaneli joukkoon.
  2. Valmista muruseos. Paahda kaurahiutaleita ja mantelirouhetta kuivassa, kuumassa pannussa viisi minuuttia. Lisää sokeri, voi ja kaneli ja pyöräytä, kunnes voi sulaa. Kääntele muutaman minuutin ajan. Siirrä sivuun.
  3. Mittaa sokeri paistinpannulle ja anna sen hieman sulaa. Kumoa omena- ja palsternakkalastut pannulle ja pyörittele kovalla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes lastut pehmenevät ja neste haihtuu.
  4. Tarjoa muruseoksen ja vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)