Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 166 keittokirjaan.
Ohje: Kaisa Nieminen Kuva: Anna Huovinen

Ei aina lasagnea! Polentapuurosta syntyy maukas laatikko yhdessä tomaatin ja juuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + paistoaika 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-mozzarella-polentalaatikko

Ainekset

Tomaattikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
tl
paprikajauhetta
1/2
tl
chilimurskaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Polentapuuro
250
g
polentasuurimoita
1/2
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
parmesaania
Päälle
2
palloa
mozzarellaa
2
tomaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää paprika- ja chilijauhe, anna kuullottua vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja yrtit. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
  2. Kun kastike kypsyy, kypsennä polentapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta vesi kattilassa ja vatkaa suurimot joukkoon koko ajan sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, että polenta ei tartu pohjaan kiinni.
  3. Mausta kuuma polenta suolalla ja lisää joukkoon hieman oliiviöljyä ja raastettua parmesaania. Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Kaada tomaattikastike voidellun, pienehkön uunivuoan pohjalle, levitä polentapuuro kastikkeen päälle ja peitä vuoka mozzarella- ja tomaattiviipaleilla.
  4. Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Kommentit (4)

Daniela Katro
Seuraa 
Liittynyt16.10.2015

Resepti kuulosti ihanalta ja tein kuten "kokki" käski. Öööö… olenko ainoa jonka mielestä mittasuhteet heittää? Ainakin mulla tuli polentaa ihan järjettömän paljon tolla respetillä. Vastaavasti tomaattisoossia huomattavasti vähemmän...

Kimmo
Seuraa 
Liittynyt17.10.2015

Kokeilin itsekin ja ei tuo pienehköön vuokaan mahdu, 5 litran astia täytyi ottaa käyttöön.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kiitos kommenteista, Kimmo ja Daniela. Otamme reseptin mitat tarkasteluun.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Polentan määrä korjattu. Kiitos tarkkaavaisuudesta ja pahoittelut virheestä ohjeessa!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 112 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Mansikat ja feta muodostavat mainion makuparin tässä kesäisessä salaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen mansikkasalaatti

Ainekset

2
hoikkaa kesäpunasipulia
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
5
dl
salaattipinaattia
250
g
mansikoita
200
g
fetaa
¼
kurkku
2
avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
2
dl
kalamataoliiveja
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipuli varsineen. Sekoita etikka, suola ja pippuri. Laita sipulit marinoitumaan seokseen 5 minuutiksi. Lisää öljy.
  2. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Laita tarjoiluvadille.
  3. Viipaloi mansikat. Murustele feta. Viipaloi kurkku. Kuori ja kuutioi tai viipaloi avokadot. Pirskottele päälle sitruunamehua. Nosta kaikki aineet pinaattipedille.
  4. Lisää sipulit kastikkeineen. Viimeistele salaatti oliiveilla ja pekaanipähkinöillä.
Me Naiset on lisännyt 1118 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Labneh on libanonilainen, valutettu jugurttilevite. Pitkään jääkaapissa valutettu jugurtti kiinteytyy tuorejuustomaiseksi. Tarjoile labneh levitteenä, alkuruokana tai lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Libanonilainen labneh-jugurttijuusto

Ainekset

5
dl
paksua maustamatonta turkkilaista jogurttia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
minttua
1
dl
basilikaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
granaattiomena
1
dl
pistaaseja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita labnehin teko edellisenä päivänä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna mintunlehdet
  2. Sekoita jugurtin joukkoon suola, valkosipuli ja yrtit.
  3. Kaada seos harsokankaalla vuorattuun siivilään ja nosta siivilä kulhon päälle jääkaappiin valumaan. Labneh-juusto on valmista seuraavana päivänä, mutta sen voi antaa valua kaksikin päivää, jolloin massasta tulee tiiviimpi.
  4. Laita juusto tarjoilulautaselle ja tarjoile rapeiden retiisien kanssa. Koristele granaattiomenan siemenillä, pistaasipähkinöillä ja lorauta päälle hyvää oliiviöljyä.

Vinkki: Granaattiomenan siemeniä saa myös pakasteena.

Oton leipomukset on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana tai 2 pääruokana
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Simpukat vinho verdessä

Ainekset

1
kg
sinisimpukoita
3
valkosipulinkynttä
2
chilipalkoa
3
rkl
oliiviöljyä
dl
vinho verdeä tai muuta kuivaa valkoviiniä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
korianteria
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Huuhtele simpukat kylmällä vedellä siivilässä. Vedä tai raaputa kuoren välistä ”parrat” pois. Poista joukosta simpukat, joiden kuori on rikkoutunut. Kopauta raollaan olevia simpukoita työtasoa vasten. Jos simpukka ei sulkeudu, heitä se pois.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi chilit. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä kattilassa sekoitellen muutama minuutti. Lisää simpukat, viini, suola ja pippuri, peitä kattila kannella ja keitä noin 5 minuuttia välillä kattilaa ravistellen.
  3. Poimi avautuneet simpukat tarjoiluastiaan ja peitä foliolla. Heitä avautumattomat simpukat pois.
  4. Siivilöi liemi talteen ja kaada takaisin kattilaan. Keitä ilman kantta noin 5 minuuttia tai kunnes liemi on tiivistynyt puoleen. Hienonna korianteri ja lohko sitruuna.
  5. Kaada kuuma liemi simpukoille. Viimeistele korianterilla ja sitruunamehulla. Tarjoa sellaisenaan tai leivän ja aiolin kanssa.