Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Lisukkeet
Arjen nopeat
9:43 | 6.5.2015

Höyrytettyjä vihreitä kasviksia ja kananmunaa

Lisää omaan keittokirjaan
Teemu Leminen on lisännyt 38 reseptiä

Maailman helpoin vegeruoka! Valitse itsellesi mieluisia vihanneksia, höyrytä nopeasti pehmeiksi. Nauti paistetun kananmunan ja juustoripauksen kanssa.

Olen yrittänyt tänä vuonna syödä vähän tavallista enemmän kasviksia, etenkin vihreitä vihanneksia. Olen ehkä vähän terveysbuumin uhri. Mistään hurahduksesta ei ole kyse, mutta olen tässä lehtikaalikokeilujeni aikana oikeastaan oppinut pitämään sen mausta. Ja kyllä se vain totta on, että vihreää syömällä tulee hyvä fiilis.

Vihantakokeilujeni myötä olen tutustunut myös "uusiin" kypsennysmenetelmiin. Aiemmin esimerkiksi höyrytys on omalta osaltani jäänyt wonton-nyyttien valmistamiseen.

Mutta höyrytyshän on superkätevä (ja nopea) tapa saada pöytään vihreää ruokaa!

Tämä lehtikaali-pinaattihöystö on valmis alle 10 minuutissa. Se on maukas lisuke esimerkiksi kalaruualle, mutta menee kananmunan ja juuston kanssa kepeästä ateriasta sellaisenaankin.

Käytin pohjana tätä Spoon Universityn ohjetta, mutta lisäsin valkosipulia ja limeä, koska pidän niistä niin kovasti.

Vihantapuolelta pannuun voi valikoida tuotteita sesongin ja mielitekojen mukaan. Oikein odotan jo punajuuriaikaa, kun pääsen tekemään vihantapannua naateista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 annosta
10 min
Helppo

Höyrytettyjä vihreitä kasviksia ja kananmunaa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
200
g
lehtikaalia
1/2
dl
vettä
250
g
pinaattia
Lisäksi
1
rkl
oliiviöljyä
2
kananmunaa
suolaa
pippuria
juustoa (raastettu parmesaani tai murennettu feta toimivat hyvin)
limen mehua
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Kuumenna öljy isohkossa kannellisessa paistokasarissa tai kattilassa. Revi lehtikaalista kovat ruodit pois ja riivi lehdet käsin suikaleiksi. Raasta valkosipulinkynnet. Nakkaa valkosipuli ja lehtikaalisuikaleet pannuun. Paistele muutama minuutti kahdella puulastalla nostellen.
  2. Kaada vesitilkka pannuun ja heitä pinaatti perään. Pane kansi paistokasarin päälle ja höyrytä pari minuuttia, kunnes pinaatti on painunut kasaan.
  3. Kun vihanta höyryttyy, paista toisessa pannussa pari kananmunaa sunny side up eli vain toiselta puolelta. Keltuaisen pitäisi jäädä juoksevaksi.
  4. Kokoa annokset. Jaa vihannekset lautasille. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Raasta sekaan vähän parmesaania tai murenna nokare fetaa. Aseta kananmuna päälle. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä, jos tahdot.

Vinkki: Vihannesten sekaan voi hyvin panna myös siemeniä (auringonkukansiemenet ja seesaminsiemenet toimivat ainakin). Vihantana voi käyttää oikeastaan mitä vain, itse aion kokeilla tätä ruokaa mangoldista tehtynä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Pinaatti
lehtikaali
Vege
vihannekset
30 minuuttia

Suosituimmat

Saaristolaispeltileipä

Porchetta-possurulla

Rapeat katkarapu-tacot

Hoisin-ankalla täytetyt kiinalaiset letut

Carelian paistettu hauki

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini