ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen kasvisruoka kahdelle syntyy ilman raskasta hintalappua. Ruuan hinta on 4 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispyttipannu

Ainekset

150
g
vihreitä papuja pakasteesta tai tuoreena
(2
dl
vettä)
6
kpl
keitettyä perunaa
½
rkl
öljyä
½
dl
rusinoita
1
rkl
pestoa
1
rkl
sitruunamehua
100
g
fetaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Perkaa tuoreet pavut ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Kuutioi keitetyt perunat reiluiksi kuutioiksi.
  2. Keitä vesi pannulla ja kypsennä siinä pavut, kunnes vesi on kokonaan haihtunut. Lisää joukkoon öljy ja perunat. Kääntele kasviksia öljyssä 5 minuuttia.
  3. Lisää rusinat, pesto, sitruunamehu ja murennettu feta. Mausta pippurilla ja lisää suolaa maun mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2778 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Annospaloiksi leikattu kevätsipulipannukakku tarjotaan dipin, mäiskykurkkujen ja chilimunakoison kanssa. 

Vinkki! Voit valmistaa pannukakun edellisenä päivänä jääkaappiin. Ota se huoneenlämpöön tunti ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätsipulipannukakku

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
dl
maissitärkkelystä (Maizena)
1
tl
suolaa
6
valkosipulinkynttä
dl
kylmää vettä
6
kananmunaa
3
rkl
paahdettua seesamiöljyä
rkl
seesaminsiemeniä
5–6
kevätsipulinvartta
3
punaista chiliä
2
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Dippikastike
2
tl
seesaminsiemeniä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
soijakastiketta
4
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
paahdettua seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Raasta valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää vesi ja 3 munaa. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi seesamiöljy ja seesaminsiemenet.

  3. Ota 1/3 taikinasta erikseen ja riko siihen loput munat. Viipaloi kevätsipulit 3 cm:n paloiksi ja viipaloi myös chilit.

  4. Kaada rypsiöljy uunivuokaan tai -pellille ja laita vuoka uuniin kuumenemaan muutamaksi minuutiksi. Kaada taikina varovasti vuokaan. Lisää pinnalle kevätsipulit ja chilit.

  5. Paista uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista, kaada päälle erikseen ottamasi kananmunilla rikastettu taikina.

  6. Kuumenna uunin grillivastukset ja paista pannukakkua uunin ylätasolla vielä 5–7 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

  7. Tee dippikastike. Paahda seesaminsiemenet kuivassa pannussa. Raasta valkosipulinkynnet. Yhdistä dipin aineet kulhossa.

  8. Leikkaa pannukakku jäähtyneenä annospaloiksi ja tarjoa dippikastikkeen, mäiskykurkkujen ja chilimunakoison (ohjeet alla) kanssa.

Aasialaiset mäiskykurkut

Ainekset

2
(n. 450 g)
kurkkua
½
tl
suolaa
¼
ruukku korianteria
Kastike
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
¼–½
tl
chilirouhetta
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Halkaise kurkut ja kaavi siemenet pois. Leikkaa kurkut viipaleiksi, ripottele niille suola ja laita siivilään 10 minuutiksi. Purista enin neste kurkuista pois.

  2. Raasta valkosipuli. Yhdistä kastikkeen aineet ja kääntele seos kurkkujen joukkoon. Hienonna korianteri pinnalle.

Chilimunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1
dl
rapeaa valkosipulia chiliöljyssä
3
rkl
soijakastiketta
2
tl
kiinalaista mustaa riisiviinietikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
paahdettua seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Halkaise ja leikkaa munakoisot noin 7 cm:n viipaleiksi.

  2. Höyrytä munakoisot pehmeiksi wokissa tai kattilassa, noin 15 minuuttia. Siirrä munakoisot kulhoon ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon kertynyt neste pois ja purista munakoisoista enin neste pois.

  3. Revi munakoisot suikaleiksi. Sekoita loput aineet joukkoon ja anna maustua 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 304 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä ruoka on älyttömän helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan vuoassa ja uuni hoitaa loput. Maun ruoalle antaa salamitahna nduja, joka valmistetaan tulisista chileistä ja rasvaisesta possusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Nduja-uunipasta

Ainekset

1
dl
tuoreita hienonnettua yrttejä, esimerkiksi basilikaa ja oregano
2
valkosipulinkynttä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
5
dl
kasvis- tai lihalientä
1
dl
punaviiniä
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
200
g
gnocchipastaa
5
rkl
nduja-tahnaa
1
ps (150 g)
juustoraastetta
Vuokaan
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Voitele uunivuoka reilusti oliiviöljyllä. Kaada vuokaan tomaattimurska, kasvis- tai lihaliemi ja punaviini. Sekoita joukkoon sokeri, suola, yrtit ja valkosipulinkynnet. Lisää pasta, nduja-nokareet ja juustoraaste. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

  3. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2778 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kääräise rullien täytteeksi rapeaksi paistettua tofua, riisinuudeleita, suolapähkinöitä sekä runsaasti yrttejä. Valmiit rullat dipataan umamiseen pähkinäkastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 rullaa / 4 annosta
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-yrttirullat

Ainekset

250
g
kiinteää tofua
1
rkl
rypsiöljyä
Maapähkinäkastike
1
dl
sileää maapähkinävoita
¾
dl
kuumaa vettä
3
rkl
soijakastiketta
½
limetin mehu
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
chiliöljyä tai sriracha-kastiketta
Lisäksi
100
g
riisinuudelia
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
5–6
retiisiä
1
ruukku minttua
1
ruukku korianteria
1
ruukku thaibasilikaa
1
rs
shison lehtiä tai retiisin versoja
1
dl
suolapähkinöitä
12
arkkia riisipaperia (Ø 16 cm)

Työvaiheet

  1. Kuivaa tofu, kääri talouspaperiin, laita lautaselle ja aseta painava leikkuulauta painoksi. Jätä valumaan noin tunniksi.

  2. Laita maapähkinävoi kulhoon. Kuumenna vesi ja sekoita se maapähkinävoin joukkoon. Purista limetistä mehu ja sekoita se muiden kastikeaineiden kanssa pähkinävoiseokseen.

  3. Leikkaa tofu 12 palaan. Paista tofut pannussa öljyssä rapeiksi. Lisää pannuun 3 rkl maapähkinäkastiketta ja pyöräytä tofut kastikkeessa. Nosta sivuun odottamaan.

  4. Murra nuudelit käsin puoliksi ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit hyvin ja sekoita seesamiöljy joukkoon. Suikaloi retiisit.

  5. Kaada kiehuvan kuumaa vettä laakeaan kulhoon tai vuokaan. Upota yksi riisipaperiarkki kerrallaan veteen, anna pehmetä 10–15 sekuntia ja nosta arkki kostutetun keittiöpyyhkeen päälle.

  6. Täytä rulla yrteillä, shisolla, retiisillä, tofulla ja suolapähkinöillä. Älä täytä liikaa, jottei riisipaperi hajoa.

  7. Käännä riisipaperin alareuna ja toinen sivu täytteen päälle, kääri sitten tiukaksi rullaksi. Valmista loput rullat samoin. Tarjoa rullat lopun maapähkinäkastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 304 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalainen croque monsieur eli kinkku-juustoleipä on lämpimien kerrosleipien ehdotonta aatelistoa. Tässä versiossa kinkun paikan ottaa graavilohi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 leipää
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-monsieur

Ainekset

8
pientä viipaletta leipää
3
rkl
voisulaa
4
tl
dijoninsinappia
100
g
raastettua, maukasta juustoa (esimerkiksi gruyère)
4
viipaletta
graavi- tai kylmäsavulohta
Valkokastike
2
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
dl
maitoa
dl
kermaa
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
tl
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
paistettuja kananmunia, avokadoa, yrttejä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  2. Tee ensin valkokastike. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää jauhot ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää maito-kermaseos ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Keitä miedohkolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu.

  3. Sipaise leiville sulatettua voita molemmille puolille. Levitä leipien toiselle puolelle sinappia, valkokastiketta, raastettua juustoa ja lohiviipaleita. Nosta kaksi leipää vastakkain. Levitä ohut kerros valkokastiketta leipien päälle ja ripottele pinnalle hieman juustoa.

  4. Paista leipiä 10–15 minuuttia uunissa. Tarjoa sellaisenaan tai paistetun munan ja avokadon kanssa.

Kommentit (0)