klo 14:12 | 23.4.2014

Rapeaksi paahdetut kikherneet ovat saaneet maustekuorrutuksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo
Mausteiset paahdetut kikherneet
Ainekset
4
dl
säilykekikherneitä
2
rkl
kasviöljyä
½
tl
jeeraa eli juustokuminaa
½
tl
jauhettua korianteria
½
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
suolaa
reilu ripaus
cayennenpippuria (½ dl kuorittuja, paahdettuja pistaasipähkinöitä)
Työvaiheet
- Huuhdo valutetut kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Kaada ne sitten leikkuulaudalle levitetyn talouspaperin päälle valumaan. Poista irronneet kuoret.
- Kumoa kikherneet leivinpaperille uunipellille ja pirskottele päälle öljy. Ripottele niihin myös mausteet ja suola.
- Paahda rapeiksi uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman. Lisää halutessasi puolitetut ja paahdetut pistaasipähkinät. Tarjoa lisukkeena, salaattien seassa tai naposteltavina.