klo 12:00 | 1.7.2017

Japanilainen munakoiso saa makunsa misotahnasta. Yksinkertaista ja niin hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
30 min + marinointi 3–4 t
Vaikeustaso
Helppo
Misomarinoidut munakoisot ja siitakesienet
Ainekset
2
(pientä) munakoisoa
1
rasia
(200 g) siitakesieniä
2
rkl
seesamiöljyä
Marinadi
3/4
dl
limetin mehua
3
rkl
fariinisokeria
1/2
dl
vähäsuolaista soijakastiketta
3
rkl
vaaleaa misotahnaa
1
punainen chili
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa munakoisot reilun ½ cm:n viipaleiksi. Puhdista siitakesienet. Laita munakoisoviipaleet ja siitakesienet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Sekoita seesamiöljy käsin käännellen joukkoon. Paahda munakoisoja ja sieniä uunissa noin 15 minuuttia.
- Mittaa pieneen kattilaan limetin mehu, fariinisokeri ja soijakastike, ja kuumenna seos kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää miso ja sekoita kunnes se on liuennut. Hienonna chili ja lisää marinadiin.
- Siirrä munakoisoviipaleet ja siitakesienet kulhoon ja sekoita marinadi joukkoon. Voit antaa ruuan marinoitua jääkaapissa 3–4 tuntia.
- Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.