
Japanilainen munakoiso saa makunsa misotahnasta. Yksinkertaista ja niin hyvää.
Misomarinoidut munakoisot ja siitakesienet
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa munakoisot reilun ½ cm:n viipaleiksi. Puhdista siitakesienet. Laita munakoisoviipaleet ja siitakesienet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Sekoita seesamiöljy käsin käännellen joukkoon. Paahda munakoisoja ja sieniä uunissa noin 15 minuuttia.
- Mittaa pieneen kattilaan limetin mehu, fariinisokeri ja soijakastike, ja kuumenna seos kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää miso ja sekoita kunnes se on liuennut. Hienonna chili ja lisää marinadiin.
- Siirrä munakoisoviipaleet ja siitakesienet kulhoon ja sekoita marinadi joukkoon. Voit antaa ruuan marinoitua jääkaapissa 3–4 tuntia.
- Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.