Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1936 reseptiä.
Linkitetty 403 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund ja Meeri Koutaniemi Kuva Sami Repo

Yksinkertaisesti herkullista! Uunibataatit sopivat lisukkeeksi melkein mille tahansa. Valokuvaaja Meeri Koutaniemen luotto-ohje on peräisin pietarilaisesta ravintolasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Joka hetken uunibataatit

Ainekset

2
bataattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria
Kastike
5
cm
pala kurkkua
2
dl
turkkilaista jogurttia tai smetanaa
3/4
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
tuore chili
1
tl
juustokuminaa
0,5
tl
kardemummaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese bataatit hyvin, mutta älä kuori niitä. Halkaise bataatit ja voitele niiden leikkuupinnat oliiviöljyllä. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa ja ripottele ne chilijauheen, suolan ja pippurin kanssa bataateille. Paista uunissa 50 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmenneet.
  2. Tee kastike. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita se jogurttiin. Hienonna minttu ja chili. Lisää minttu, chili, juustokumina, kardemumma ja pippuri jogurttiin. Sekoita kastike tasaiseksi ja tarjoa se lämpimien bataattien kanssa.

Kommentit (1)

PetriS

Ihan kiva idea! Bataatti ei ehkä ole vihannes, mutta kasvis kuitenkin, käytetään juureksen tavoin, vaikka eihän se juurta olekaan kuten ei perunakaan 

Kurkkuraasteesta pitää valuttaa ja puristaa pois mahdollisimman paljon nestettä, jotta raita (josta on mintun vuoksi kyse, ilman sitä kyseessä on tsatsiki) ei olisi vetistä. Ripaus jauhettua juustokuminaa (jeeraa) on myös hyväksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko

Herkullinen lohivoileipäkakku onnistuu loistavasti gluteenittomista maidottomista aineksista. Resepti on myös soijaton ja munaton....

Voileipäkakku kuuluu edelleen juhlien klassikoihin! Sen valmistaminen voi tuntua työläältä, mutta se on loppujen lopuksi melko helppo tehdä. Varaat vain riittävästi aikaa, kaikki ainekset valmiiksi ja sopivan vuoan. Työ kyllä palkitaan!

Valitsin tähän reseptiin Semperin vaalean...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hyvä lohivoileipäkakku, gluteeniton ja maidoton

Ainekset

Täyte
200
g
lämminsavulohta (määrä ruodottomana ja nahattomana)
300
g
Violife Creamy-levitettä
3
rkl
majoneesia (maidoton, gluteeniton)
1
rkl
maustekurkun lientä
1
kpl
pieni maustekurkku (n. 80 g)
40
g
purjoa (3 - 4 cm pala)
3
rkl
tuoretta tilliä hienoksi silputtuna (saa olla reilusti)
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouheena
Leipäkerroksiin
400
g
Semper vaaleaa gluteenitonta vuokaleipää (1 pkt)
0,75
dl
maustekurkun lientä tai kasvislientä leivän kostutukseen
Kuorrutukseen ja koristeluun
200
g
Violife Creamy-levitettä
2
rkl
majoneesia
2 - 3
rkl
tilliä hienoksi silputtuna
0,5
tl
suolaa
100
g
kylmäsavulohta
1
kpl
kesäkurpitsa
päälle orvokkeja, tilliä tai persiljaa ja/tai muita yrttejä

Työvaiheet

Lisäksi tarvitset sopivan vuoan voileipäkakun tekemiseen. Käytin suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa jonka koko oli: pituus 23 cm x leveys 10 cm x korkeus 7 cm. Tämä irtopohjavuoka on tosi kätevä, sillä sen pohja on keramiikkaa ja se sopii tarjoiluun. Eli voin siirtää kakun tarjoiluvadille keraamisen pohjan kanssa.

1. Varaa esille sopivan kokoinen irtopohjavuoka. Jos sinulla ei ole suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa, voit tehdä sen yhtä hyvin tavallisessa leipävuoassa: vuoraa silloin leipävuoka sisältä tuorekelmulla niin että kelmua jää reilusti yli reunojen.

2. Perkaa savulohi huolellisesti ruodoista ja hienonna haarukalla. Siirrä sekoituskulhoon.

3. Lisää kulhoon Creamy-levite, majoneesi ja maustekurkun liemi.

4. Hienonna maustekurkku, purjo ja tilli ja lisää ainesten joukkoon.

5. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita seos huolellisesti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, mustapippurirouhetta ja tilliä. Laita seos odottamaan jääkaappiin.

6. Leikkaa leipäsiivuista ohuelti kuoret pois. Lado leipäsiivuja vuoan pohjalle tiiviisti, paikkaa aukot leivällä tarvittaessa.

7. Kostuta ensimmäinen leipäkerros maustekurkun liemellä tai kasvisliemellä. Käytä apuna pullasutia.

8. Levitä savulohiseoksesta puolet ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

9. Lado toinen leipäkerros savulohiseoksen päälle. Painele kevyesti leipäsiivuja. Kostuta viipaleet liemellä.

10. Levitä loput savulohiseoksesta toisen leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

11. Lado kolmas ja viimeinen kerros leipäviipaleilla. Kostuta pinta kuten edellä.

12. Jos vuorasit leipävuoan, käännä tuorekelmun ”helmat” voileipäkakun päälle. Jos käytit irtopohjavuokaa, peitä kansi tuorekelmulla. Laita vuoka jääkaappiin maustumaan ja tekeytymään yön yli. Jos sinulla kiire, anna kakun olla vuoassa vähintään 3 - 4 tuntia.

13. Kun kakku on maustunut riittävän pitkään, kumoa se vuoasta tarjoiluastiaan tai irrota irtopohjavuoasta kuorrutusta ja koristelua varten.
Kuorrutus ja koristelu

1. Sekoita Creamy-levite ja majoneesi. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää majoneesia. Mausta suolalla ja tillisilpulla. Sekoita hyvin.

2. Kuorruta kakun pinta levitteellä veistä apuna käyttäen. Koristele päältä kylmäsavulohisiivuilla, kesäkurpitsasuikaleilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele tillillä tai persiljalla.

Tarjoa lohivoileipäkakkua kahvi- ja juhlapöydässä. Lisukkeena voit tarjota salaattia.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1936 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä piirakassa ei säästellä maussa: täytteessä kolmea juustoa ja kevään suosikkia eli parsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (pakaste)
3
kananmunaa
1
prk (250 g)
mascarponea
3
rkl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
kypsytettyä kovaa juustoa (esim. Gruyère)
500
g
vihreää parsaa
200
g
vuohenjuustoa
lisäksi
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi. Siirrä se piirakkavuokaan ja laita päälle pala leivinpaperia ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista uunissa 15 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ota pohja pois uunista ja alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Poista herneet ja leivinpaperi esipaistetulta pohjalta. Lusikoi täyte piiraspohjalle. Kypsennä piirasta uunissa 20 minuuttia.
  4. Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Viipaloi tai murustele juusto. Laita parsat ja juusto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Jos haluat piirakkaan vielä lisää rapeutta, ripottele päälle rapeita kurpitsansiemeniä tai paahdettuja pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1936 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Yön yli liotetut herneet ovat näiden pihvien salaisuus. Rakenteesta tulee nimittäin tällä metodilla loistava! Värinsä pihvit saavat auringonkeltaisesta kurkumasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + liotus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Keltaiset hernepihvit

Ainekset

1/2
ps (250 g)
kuivattuja keltaisia herneitä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
limetti
1/2
dl
maissitärkkelystä
1/2
rkl
jauhettua kurkumaa
1/2
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1/2
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Liota herneitä kylmässä vedessä jääkaapissa 12–48 tuntia. Kaada liotusvesi pois.
  2. Valuta kikherneet ja säästä säilöntäliemi majoneesia varten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Purista limetin mehu.
  3. Soseuta kaikki pihvitaikinan aineet persiljaa lukuun ottamatta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Hienonna persilja ja sekoita se taikinaan.
  4. Muotoile taikinasta 8 tai 12 pihviä. Paista ne öljyssä kuumassa pannussa molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa majoneesin kanssa.

Majoneesikastike

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
kikherneiden säilöntälientä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
2
dl
rypsiöljyä
Lisäksi
3
dl
paksua kasvisjogurttia
1
limetti
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Tee majoneesi. Kuori ja hienonna valko-sipulinkynsi. Laita kaikki majoneesin aineet öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita 30 sekuntia. Lisää rypsiöljyä pienissä erissä tehosekoittimen käydessä. Jos lorautat liikaa öljyä, majoneesi juoksettuu. Koostumus muuttuu sileäksi noin minuutissa.
  2. Sekoita jogurtti majoneesiin. Purista limetin mehu ja hienonna lehtipersilja joukkoon. Tarjoa kastike pihvien kanssa.

Vinkki Vegemajoneesi säilyy jääkaapissa ainakin 2 viikkoa.

 

Kommentit (0)