Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1746 reseptiä.
Linkitetty 354 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund ja Meeri Koutaniemi Kuva Sami Repo

Yksinkertaisesti herkullista! Uunibataatit sopivat lisukkeeksi melkein mille tahansa. Valokuvaaja Meeri Koutaniemen luotto-ohje on peräisin pietarilaisesta ravintolasta.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Joka hetken uunibataatit

Ainekset

2
bataattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria
Kastike
5
cm
pala kurkkua
2
dl
turkkilaista jogurttia tai smetanaa
3/4
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
tuore chili
1
tl
juustokuminaa
0,5
tl
kardemummaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese bataatit hyvin, mutta älä kuori niitä. Halkaise bataatit ja voitele niiden leikkuupinnat oliiviöljyllä. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa ja ripottele ne chilijauheen, suolan ja pippurin kanssa bataateille. Paista uunissa 50 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmenneet.
  2. Tee kastike. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita se jogurttiin. Hienonna minttu ja chili. Lisää minttu, chili, juustokumina, kardemumma ja pippuri jogurttiin. Sekoita kastike tasaiseksi ja tarjoa se lämpimien bataattien kanssa.

Kommentit (1)

PetriS

Ihan kiva idea! Bataatti ei ehkä ole vihannes, mutta kasvis kuitenkin, käytetään juureksen tavoin, vaikka eihän se juurta olekaan kuten ei perunakaan 

Kurkkuraasteesta pitää valuttaa ja puristaa pois mahdollisimman paljon nestettä, jotta raita (josta on mintun vuoksi kyse, ilman sitä kyseessä on tsatsiki) ei olisi vetistä. Ripaus jauhettua juustokuminaa (jeeraa) on myös hyväksi. 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1746 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Panu Pälviä

Kätevä kanapilahvi syntyy sukkelasti joka tapauksessa, mutta todellisessä paniikissa sen voi tehdä valmiista grillikanasta. Tähteistä saa kätevästi kylmän lounassalaatin lisäämällä esimerkiksi kurkkua ja pinaatinlehtiä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kanapilahvi

Ainekset

500
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
4
dl
basmatiriisiä
2
porkkanaa
1
sipuli
1
appelsiini
50
g
voita tai gheetä
1 1/2
tl
suolaa
1 1/2
tl
kurkumaa
1/2
tl
jauhettua inkivääriä
1/2
tl
juustokuminaa
1
kanelitanko
3
neilikkaa
1/2
dl
rusinoita
8
dl
vettä
Jogurttikastike
1
appelsiinin raastettu kuori
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tuoretta tai 1/2 tl kuivattua minttua
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
rkl
mantelilastuja
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisi runsaassa kylmässä vedessä ja jätä se likoamaan kylmään veteen.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.
  3. Raasta appelsiinin kuori. Laita se sivuun kastiketta varten. Purista mehu talteen pilahvia varten.
  4. Sulata voi padassa tai paksupohjaisessa, laakeassa kattilassa. Laita broilerit pannuun nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suola, kurkuma, inkivääri ja juustokumina. Anna ruskistua 5 minuuttia tai kunnes nahkapuoli saa kauniin, ruskean värin. Käännä paistileikkeet ja lisää appelsiininmehu, kaneli, neilikat, rusinat ja vesi.
  5. Valuta riisi ja lisää se pataan. Kiehauta, sekoita kerran ja peitä kannella. Anna hautua keskilämmöllä 15 minuuttia.
  6. Valmista sillä välin kastike: sekoita appelsiinin kuoriraaste jogurttiin. Raasta joukkoon valkosipuli. Mausta mintulla, suolalla ja mustapippurilla.
  7. Paahda mantelit kuivassa, kuumassa pannussa.
  8. Kumoa valmis pilahvi tarjoiluvadille. Revi broileri suupaloiksi. Lisää mantelit ja granaattiomenan siemenet päälle. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 119 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Kevyissä juureslastuissa on reilusti makua – ja upea väri. Valitse mahdollisimman pitkulainen ja solakka bataatti, jolloin lastuista tulee kauniin pyöreitä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Bataattilastut ja hernedippi

Ainekset

1
bataatti
2
rkl
öljyä
Hernedippi
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 6 %)
1
rkl
limetin mehua
1/4
tl
suolaa
1
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi lanteiksi kulhoon. Tämä onnistuu parhaiten joko mandoliinilla tai raastinraudan viipaleterällä. Mittaa kulhoon öljy ja suola, ja sekoita.
  2. Levitä bataattilastut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunissa noin 50–60 minuuttia. Mitä ohuempia lastut ovat, sen nopeammin ne kypsyvät ja rapeutuvat. Tarjoa joko lämpiminä tai kylminä.
  3. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla parin minuutin ajan. Mittaa hernedipin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Ripottele pinjansiemenet hernedipin pinnalle ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1746 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valkoviini, voi ja perunan tärkkelys suurustuvat tässä pyttipannussa kuin itsekseen kastikkeeksi. Ja tuorekelmussa uppomunat onnistuvat aina!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-lohipyttis

Ainekset

400
g
uusia perunoita
1
kukkakaali
400
g
kylmäsavulohta
2
kevätsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
4
kananmunaa
50
g
voita
1
dl
valkoviiniä
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
tuorekelmua

Työvaiheet

  1. Laita perunat kiehumaan runsaaseen veteen. Irrota kukkakaalista kukinnot, pilko savulohi kuutioiksi ja leikkaa kevätsipuli renkaiksi.
  2. Vuoraa neljä kahvikuppia tuorekelmulla. Sipaise kelmun pintaan öljyä. Riko kananmunat kuppeihin ja solmi kelmut tiukasti kiinni niin, että paketteihin ei jää ilmaa.
  3. Sulata voi pannussa. Nosta juuri ja juuri kypsät perunat pannuun, lisää kukkakaalit ja ruskista muutama minuutti. Lisää viini ja anna ruuan kiehua miedolla lämmöllä, kunnes se tiivistyy hieman.
  4. Nosta kananmunapaketit perunoiden keitinveteen ja kypsennä 4 minuuttia. Avaa kelmupaketit.
  5. Lisää lohikuutiot ja kevätsipuli pannuun, sekoita. Nosta päälle kananmunat. Ripottele munien päälle hiukan suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1746 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Pipsa Hurmerinta tykkää pastoista, joissa ei ole erillistä kastiketta. Hänen peruspastansa sisältö vaihtelee, mutta persiljaa siihen tulee aina. Kesällä mukaan pääsee myös sitruunaa ja kapriksia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

1 1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 + 1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
2
sitruunaa
400
g
pastaa
3
valkosipulinkynttä
1/2
punainen chili
2
dl
vihreitä oliiveja
2
rkl
kapriksia
100
g
parmesaania
(mustapippuria myllystä)

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja laita se kulhoon. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista molemmista sitruunoista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili. Valuta oliivit ja kaprikset. Paina oliiveja veitsen lappeella ja poista kivet. Kuumenna ½ dl oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää oliivit, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista kunnes valkosipuli hieman ruskistuu. Älä anna valkosipulin palaa!
  4. Nosta paistinpannu pois levyltä. Kun pasta on kypsää, ota kattilasta 1 dl keitinvettä talteen. Valuta pasta ja kaada se paistinpannuun oliivien ja valkosipuleiden joukkoon ja sekoita. Lisää keitinvettä tilkka kerrallaan. Lisää lopuksi oliiviöljyseos. Jaa pasta lautasille ja raasta parmesaania (ja rouhi mustapippuria) pinnalle.

Kommentit (0)