
Parmesaanin ja polentan liitosta syntyy pinnalta rapeita, sisältä ihanan tahmeita, makeansuolaisia ranskalaisia.
Polentaranskalaiset
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä kattilassa liemi ja maito. Kuumenna kiehuvaksi ja vatkaa joukkoon polentasuurimot. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä.
- Raasta parmesaanijuusto ja hienonna yrtit. Sekoita juusto, yrtit ja voi polentaan.
- Vuoraa laakea vuoka leivinpaperilla ja voitele se 1 ruokalusikallisella oliiviöljyä. Levintä polentapuuro vuokaan 2 cm paksuiseksi levyksi. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leikkaa hieman jähmettynyt polentalevy tikuiksi. Sivele polentatikkujen pintaan 2 rkl oliiviöljyä.
- Kypsennä polentaranskalaisia leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 10 minuuttia. Käännä tikut ja kypsennä vielä 10 minuuttia tai kunnes polentaranskalaiset ovat kullanruskeita ja rapeita.