klo 10:44 | 27.8.2014

Pähkinäinen kvinoalisuke täyttää vatsan ilman gluteenia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Ruusukaalikvinoa
Ainekset
300
g
ruusukaaleja
2
rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 1/2
dl
kvinoaa
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
suolapähkinöitä
3
rkl
persiljaa
kastike
1
pieni punasipuli
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
Dijon-sinappia
2
tl
vaahterasiirappia
suolaa ja pippuria mausteeksi
Työvaiheet
- Puolita ruusukaalit, leikkaa isoimmat neljään osaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Siirrä ruusukaalit uunipellille, lisää ruokalusikallinen öljyä ja sekoita, jotta öljy leviää kaaleille tasaisesti. Paista kaaleja uunissa noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Kaalit saavat pehmetä ja saada väriä pintaan. Jätä kypsät kaalit jäähtymään.
- Kun kaalit ovat uunissa, keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä kypsä kvinoa tasaiselle alustalle jäähtymään.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna punasipuli ja sekoita se etikan, sinapin ja vaahterasiirapin kanssa. Vatkaa kastikkeeseen ruokalusikallinen öljyä. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
- Yhdistä kvinoa ja kaalit salaattivadissa. Lisää kuivatut karpalot ja pähkinät. Sekoita joukkoon kastike. Hienonna persilja salaatin pinnalle.