klo 14:37 | 1.10.2014

Juuriselleripyree tehdään kuin perunamuusi. Miten voikaan olla, että siitä tulee niin hyvää!
Yksi syksyn herkuimmista lisukkeista maistuu sametilta suussa, ja piste iin päällä on pinnalle lorautettava sitruunaöljy. Selleripyree ja sirtuunaöljy on helsinkiläisen ravintola Sunnin reseptejä, joka pääsi listalle heti avajaispäivänä vuonna 2011.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 minuuttia + 1 vuorokausi
Vaikeustaso
Kohtalainen
Selleripyree ja sitruunaöljy
Ainekset
1
kokonainen juuriselleri
2
dl
kuohukermaa
100
g
voita
1
dl
keitinlientä
1
tl
suolaa
Sitruunaöljy
1
dl
hyvää neitsytoliiviöljyä
2
luomusitruunan kuoret
Työvaiheet
- Tee sitruunaöljy valmiiksi päivää ennen selleripyreen tarjoamista. Pese luomusitruunat hyvin ja raasta niiden kuoret. Lämmitä oliiviöljy kattilassa 42-asteiseksi. Lisää kuoriraaste öljyyn. Ota kattila pois hellalta ja kaada öljyseos astiaan. Peitä astia tiukalla kelmulla. Jätä astia huoneenlämpöön yön ajaksi ja anna kuoriraasteen uuttua öljyyn.
- Siivilöi öljy seuraavana päivänä. Säilytä sitruunaöljyä huoneenlämmössä.
- Valmista selleripyree. Kuori selleri huolellisesti. Pilko selleri pienen perunan kokoisiksi paloiksi. Keitä palat suolalla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä aivan kypsiksi. Vettä on sopivasti, kun sellerinpalat juuri ja juuri peittyvät.
- Ota talteen desi keitinlientä ja valuta sellerinpalat siivilässä. Kiehauta kerma, voi ja keitinliemi. Soseuta sellerinpalat lämpiminä monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
- Lisää kerma-voi-keitinlientä pienissä erissä, kunnes sellereistä tulee sileää ja pehmeää sosetta. Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, voit painella sen pyöreäpohjaisen kauhan avulla siivilän läpi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Valuta sitruunaöljyä pyreen päälle ennen tarjoamista.