
Pilko perunoiden joukkoon grillattua paprikaa ja oliiveja. Tarjoa perunasalaatti chorizo tuoremakkaroiden ja aiolin kanssa.
Perunasalaati espanjalaisittain
Ainekset
Työvaiheet
1. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
2. Valmista kastike. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi. Hiero se huhmareella suolan kanssa tahnaksi. Laita kaikki kastikeainekset pieneen lasitölkkiin ja ravista voimakkaasti.
3. Kuutioi tuore paprika ja perunat. Yhdistä perunat, paprikakuutiot, säilykepaprikat ja oliivit kulhossa. Kaada kastike joukkoon ja sekoita. Anna maustua vähintään pari tuntia jääkaapissa. Täyteläisemmän salaatin saat, jos teet salaatin valmiiksi edellisenä päivänä.
4.Tarkista maku ennen tarjoilua, lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa chorizon ja pika-aiolin kanssa.
Pika-aioli
Ainekset
Työvaiheet
1. Majoneesi onnistuu varmasti, kun kananmuna ja muut ainekset ovat huoneenlämpöisiä.
2. Riko muna sauvasekoittimen korkeareunaiseen sekoitusastiaan. Lisää sinappi, murskatut valkosipulinkynnet, suola ja mustapippuri.
3. Laita sauvasekoitin kananmunan päälle astian pohjalle. Kaada koko öljymäärä kerralla sekoitusastiaan. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös, pitäen sekoitinta koko ajan käynnissä. Mausta etikalla ja anna makujen tasaantua. Ohenna tarvittaessa vedellä.