Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Marokkolaisessa perunasalaatissa rouskuvat pinjansiemenet. Lisää kourallinen fetaa, rucolaa ja minttua ja salaatti on siinä. Tarjoa perunasalaatti lammasmakkaran ja fenkolisinapin kanssa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Perunasalaatti marokkolaisittain

Ainekset

½
kg
perunoita
1
dl
pinjansiemeniä
2
valkosipulinkynttä
2
dl
hienonnettua rucolaa
1
dl
hienonnettua minttua
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
100
g
fetaa
Kastike
½
sitruunan mehu
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
juustokuminaa
1-2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

 

 

1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä; kuori ja viipaloi perunat.

2. Paahda pinjansiemeniä kuivassa pannussa 3 minuuttia. Pidä pannu liikkeessä, että siemenet eivät pala. Hienonna valkosipulit, rucola ja minttu. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi. Laita kaikki salaattiainekset fetaa lukuun ottamatta tarjoilukulhoon.

3. Tee kastike. Vispaa sitruunamehu öljyn kanssa isossa kulhossa. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Vispaa vielä hetki. Sekoita kastike salaattiin. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

4. Tarkista maku ja murenna feta joukkoon juuri ennen tarjoilua. Tarjoa merguez-makkaran ja fenkolisinapin kanssa.

Fenkolisinappi

Ainekset

½
fenkoli ( 2 dl hienonnettuna)
1
rkl
öljyä
2
dl
vettä
2
dl
sinappijauhetta
1 ½
dl
(ruoko)kidesokeria
2
dl
kermaa
1
tl
fenkolinsiemeniä

Työvaiheet

 

 

1.Pilko fenkoli pieniksi kuutioksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota fenkolia minuutin verran keskilämmöllä. Lisää vesi ja hauduta fenkolikuutioita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

2. Lisää soseeseen sinappijauhe, sokeri ja kerma. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa ja lisää myös ne soseeseen Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes sinappi sakeutuu.

3. Siirrä valmis sinappi puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Sinappi saa mieluusti maustua vähintään yön yli.

VINKKI! Viipaloi yli jäänyt fenkolinpuolikas ohuiksi viipaleiksi ja käytä se perunasalaatissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Eetu Topo Kuva Tuomas Kolehmainen

Olutta cocktailissa! Kyllä vain. Helsinkiläisen Loung3n baarimestari Eetu Topon drinkissä maistuvat kesä, grillaaminen ja kylmä olut.

Annoksia
1
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillaajan sour

Ainekset

3
cl
vodkaa
1
cl
nuorta konjakkia
2
cl
sitruunan mehua
1,5
cl
olut-sitruunaruohosiirappia
1
kananmunanvalkuainen
Olut-sitruunaruohosiirappi
1
sitruunaruoho
1,5
dl
humalaista lager-olutta (esim. Pilsner Urquell)
1
dl
sokeria
1
dl
hunajaa
Lisäksi
jäitä
pala appelsiinin kuorta

Työvaiheet

  1. Tee ensin olut-sitruunaruohosiirappi. Leikkaa sitruunaruoho pituussuunnassa halki ja laita se kattilaan. Lisää muut aineet ja kiehauta sekoittaen. Keitä seosta matalalla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
  2. Viilennä juomalasi pakastimessa. Mittaa nesteet (myös siirappi) ja valkuainen ravistimeen ja ravista voimakkaasti 10 sekuntia, jotta valkuainen vaahtoutuu. Täytä ravistin jäillä ja ravista voimakkaasti 7 sekuntia. Valuta juoma siivilän läpi viilennettyyn lasiin ja täytä lasi jääkapaloilla.
  3. Purista appelsiinin kuoresta öljyt juoman päälle ja koristele juoma kuorella.

Kommentit (0)

Sanni Soppa365 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE JA KUVA Sanni Klemelä

Onko sesonkiherkku löytänyt jo pöytääsi? Tässä maukas ja aromaattinen salaatti, jolla voi aloittaa tutustumisen kotimaiseen varhaskaaliin. Salatti on ruokaisa vegeherkku sellaisenaan ja herkullinen lisäke raskaampien grilliherkkujen seuraan vaikka juhannuspöytään.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesän maukkain varhaiskaalisalaatti

Ainekset

1 pieni
varhaiskaali
1
kesäkurpitsa
1
avokado
250
g
kirsikkatomaati
1
Granny Smith omena
kourallinen
tuoretta basilikaa
kourallinen
tuoretta lehtipersiljaa
Kastike
1
rkl
oliiviöljy
1
rkl
valkoviinietikka
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Pilko varhaiskaali ja ota kesäkurpitsasta ohuita suikaleita esimerkiksi kuorimaveitsellä. Laita varhaiskaali ja kesäkurpitsasuikaleet isoon kulhoon.
  2. Pese ja kuori halutessasi omena ja lohko kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää muiden raaka-aineiden joukkoon. Halkaisen avokado, poista kivi ja lohko avokado mukaan salaattiin. Lisää joukkoon myös kourallinen lehtipersilijan ja basilikan lehtiä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Jaa saalaatit pieniin kulhoihin tai tarjoa lisäkkeenä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 783 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Dal Bhat - Linssipata

Ainekset

2
dl
punaisia linssejä
4 1/2
dl
vettä
1
valkosipulin kynsi
1
punasipuli
2
rkl
öljyä
1
rkl
inkivääriä raasteena
1
tl
juustokuminaa
1
tomaatti
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi kiehuvassa vedessä noin 20 minuutin ajan.
  2. Hienonna valkosipuli ja punasipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sipuleita, inkivääriä ja juustokuminaa noin 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  3. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  4. Lisää tomaattikuutiot ja sipulimausteseos linssien joukkoon. Kuumenna vielä kertaalleen ja mausta lopuksi suolalla.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Maukkaat bruschetat sopivat tarjottavaksi aperetiivin kanssa. Pikainen grillaus pehmentää kasvisten rakennetta ja antaa niille makeutta.

Annoksia
20 leipää
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegebaarin grillibruschetat

Ainekset

1
maalaispatonki
1 1/2
dl
ricottajuustoa
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
keltainen paprika
Salsa verde
1
rkl
kapriksia
1
ruukku
lehtipersiljaa
1/2
ruukku
basilikaa
1
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja mustapippuria
2
tl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
1/2
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa puoliksi ja viipaloi puolikkaat pitkittäin. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat vielä kolmeksi leveäksi suikaleeksi. Viipaloi patonki.
  2. Valmista salsa verde. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  3. Kypsennä kasviksia kuumassa grillissä noin 5 minuuttia. Käännä kasviksia muutaman kerran grillauksen aikana. Grillaa myös leipäviipaleita noin minuutti per puoli.
  4. Siirrä grillatut kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon salsa verde.
  5. Sipaise patonkisivuille ohuelti ricottajuustoa. Asettele grillatut kasvikset patonkisiivuille juuston päälle.

Kommentit (0)