Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Lisukkeet
Juhli ja nauti
18:24 | 24.8.2014

Tattihullun Taleggio-juustoperunavuoka

Lisää omaan keittokirjaan
Tintti Alanko on lisännyt 27 reseptiä

Tattiperunavuoka on melko rasvainen, mutta maistuva lisäke possupihvin, naudan ulkofilepihvin tai vaalean kalan pariksi ja miksei sellaisenaankin. Ihana ruoka, kun tattikausi on parhaimmillaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
1 h.
Helppo

Tattihullun Taleggio-juustoperunavuoka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
Kg
Kiinteitä perunoita kuorittuna (Siikli)
450
g
Tuoreita tatteja (tatteja saa olla paljon, määrä kutistuu hurjasti, kun paistat ne)
2
salottisipulia
1
pieni valkosipulinkynsi
Oliiviöljyä loraus ja nokare voita
200
g
Taleggio-juustoa (löytyy vain hyvin varustetusta isommista marketeista tai kauppahallista)
1/2
Sitruunanmehu
1
dl
kermaa
1
dl
kermaviiliä
Mustapippuria myllystä ja hienoa merisuolaa maun mukaan
Sileälehtistä persiljaa silputtuna

Vaiheet

  1. Viipaloi kuoritut perunat ja silppua sipulit. Paista salotteja voi-öljyseoksessa hetki. Kaada perunat sekaan ja paista lähes kypsiksi. Mausta merisuolalla ja siirrä vuokaan. 
  2. Pilko tatit viipaleiksi ja suurinpiirtein 1-2 cm kokoisiksi paloiksi. Paista pannulla, kunnes neste on haihtunut ja tateissa on hieman väriä. Lisää nokare voita pannulle ja laita hetkeksi sekaan pilkottu valkosipuli.
  3. Laita tattiseos samaan vuokaan missä perunat jo ovat.
  4. Pilko Taleggio-juusto ja laita puolet juustosta (kuoret ovat myös syötävää!) peruna-tatti seokseen. Ripottele mukaan myös silputtu lehtipersilja.
  5. Sekoita kerma, kermaviili, mustapippuri, ripaus suolaa ja sitruunanmehu. Kaada peruna-tatti seoksen päälle ja sekoita.
  6. Viimeistele vuuan pinta Taleggio-juustolla ja paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Juusto
siikli
tatti
sienet
taleggio

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini