Tattiperunavuoka on melko rasvainen, mutta maistuva lisäke possupihvin, naudan ulkofilepihvin tai vaalean kalan pariksi ja miksei sellaisenaankin. Ihana ruoka, kun tattikausi on parhaimmillaan!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
1 h.
Helppo
Tattihullun Taleggio-juustoperunavuoka
Ainesosat
1
Kg
Kiinteitä perunoita kuorittuna (Siikli)
450
g
Tuoreita tatteja (tatteja saa olla paljon, määrä kutistuu hurjasti, kun paistat ne)
2
salottisipulia
1
pieni valkosipulinkynsi
Oliiviöljyä loraus ja nokare voita
200
g
Taleggio-juustoa (löytyy vain hyvin varustetusta isommista marketeista tai kauppahallista)
1/2
Sitruunanmehu
1
dl
kermaa
1
dl
kermaviiliä
Mustapippuria myllystä ja hienoa merisuolaa maun mukaan
Sileälehtistä persiljaa silputtuna
Vaiheet
- Viipaloi kuoritut perunat ja silppua sipulit. Paista salotteja voi-öljyseoksessa hetki. Kaada perunat sekaan ja paista lähes kypsiksi. Mausta merisuolalla ja siirrä vuokaan.
- Pilko tatit viipaleiksi ja suurinpiirtein 1-2 cm kokoisiksi paloiksi. Paista pannulla, kunnes neste on haihtunut ja tateissa on hieman väriä. Lisää nokare voita pannulle ja laita hetkeksi sekaan pilkottu valkosipuli.
- Laita tattiseos samaan vuokaan missä perunat jo ovat.
- Pilko Taleggio-juusto ja laita puolet juustosta (kuoret ovat myös syötävää!) peruna-tatti seokseen. Ripottele mukaan myös silputtu lehtipersilja.
- Sekoita kerma, kermaviili, mustapippuri, ripaus suolaa ja sitruunanmehu. Kaada peruna-tatti seoksen päälle ja sekoita.
- Viimeistele vuuan pinta Taleggio-juustolla ja paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.