klo 11:09 | 15.9.2015

Tätä reseptiä kokeiltuasi et enää mannapuuroa muistakaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen
Valosipulimanna ja maustetut tomaatit
Ainekset
5
dl
maitoa
2
dl
kermaa
3/4
dl
täysjyvä- tai emmermannaa
100
g
kotimaista vuohencheddaria (esim. Kolatun Waldemar)
50
g
voita
1
tl
suolaa
muutama kierros valkopippuria myllystä
10-20
erilaisia tomaatteja
1
rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
ripaus suolaa
Lisäksi
1/2
ruukkua
meiramia tai basilikaa
muutama kierros mustapippuria
1
kokonainen valkosipuli
Työvaiheet
- Paahda ensin valkosipuli. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Kääri valkosipuli folioon ja paahda uunissa 1 tunti. Ota valkosipuli foliosta ja anna sen jäähtyä.
- Purista paahdetut valkosipulinkynnet kuoristaan. Laita maito, kerma ja paahdetut valkosipulinkynnet kattilaan ja lämmitä kuumaksi. Ripottele mannasuurimot joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Puuron kypsyessä raasta juusto ja valmistele tomaatit. Pese ja leikkaa tomaatit haluamallasi tavalla. Mausta rypsiöljyllä ja suolalla. Irrota yrteistä lehdet.
- Kun puuro on valmis, sekoita juusto ja voi puuroon (ota sivuun noin 4 rkl juustoraastetta koristelua varten). Mausta puuro suolalla ja valkopippurilla.
- Jaa manna ja tomaatit lautasille. Viimeistele annokset juustoraasteella, yrtinlehdillä ja mustapippurilla.
Vinkki! Paahda valkosipulit etukäteen, samalla kun käytät uunia jonkun muun ruuan valmistukseen.
Ketju on lukittu.
MIssäs vaiheessa tomaatit paahdetaan? Reseptin mukaan tomaatit ovat raakoja, mutta otsikko puhuu paahdetuista tomaateista.
Moi Mikko,
Reseptin nimeen oli sujahtanut virhe, eli kysessä on valkosipulimanna ja maustetut tomaatit.