
Tee fenkoli-perunasalaatti lisukkeeksi lihalle.
Fenkoli-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunoita 10–12 minuuttia, niin että ne jäävät vielä napakoiksi.
- Paista fenkoli perunoiden kypsyessä. Poista fenkolista kantaosa. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Säästä lehdet koristeeksi. Kuullota fenkolia rypsiöljyssä paistinpannussa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää fenkolinsiemenet, suola ja pippuri fenkolin joukkoon. Lisää etikka ja kiehauta. Puolita perunat vielä lämpimänä ja sekoita fenkolin joukkoon pannuun. Lisää lopuksi kylmäpuristettu rypsiöljy ja kaprikset.
- Laita salaatti yön yli jääkaappiin maustumaan. Voit tarjota salaatin myös lämpimänä heti. Hienonna yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.