Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Lisukkeet
Salaatit
11:21 | 8.9.2014

Kuninkaallinen perunasalaatti (Ottolenghi)

Lisää omaan keittokirjaan
Hanna Jensen on lisännyt 33 reseptiä
Resepti: Yotam Ottolenghi (keittokirjasta Plenty)

Resepti on lontoolaisen keittiömestarin Yotam Ottolenghin Lähi-itä-henkisestä kasviskeittokirjasta Plenty.

Perunasalaatin maku on jumalainen: tuoreen mintun, valkosipulin, hyvän oliiviöljyn ja basilikan liitto. Tämän (hiukan reseptistä sovelletun) perunasalaatin juju on myös siinä, että perunoita murskataan kevyesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4:lle
20 min
Helppo

Kuninkaallinen perunasalaatti (Ottolenghi)

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
dl
herneitä (tarvittaessa pieniä pakasteherneitä)
800
g
uusia perunoita (tai ruokaperunoita)
2
dl
basilikan lehtiä revittyinä
noin 1
dl
pinjansiemeniä tai pistaaseja (paahdettuna kevyesti pannussa ilman rasvaa)
1
dl
parmesaaniraastetta
2
valkosipulin kynttä murskattuna
2,5
dl
hyvälaatuista oliiviöljyä
0,5
tl
valkoviinietikkaa
kourallinen
tuoreita mintunlehtiä revittyinä
sormisuolaa ja mustapippuria
2
dl
persiljaa revittynä
2
keitettyä kananmunaa

Vaiheet

  1. Tee esivalmistelut. Keitä kananmunat ja paahda pinjan- tai pistaasinsiemenet. Jos käytät jäisiä herneitä, kiehauta ne kertaalleen 30 sekunnin ajan kiehuvassa vedessä. Pilko valkosipulin kynnet ja raasta parmesaani, jos et käytä valmista raastetta.
  2. Keitä perunat 15-20 minuuttia niin, että ne ovat lähes kypsiä mutta eivät ala halkeilla.
  3. Sillä aikaa kun perunat kiehuvat, revi yrtit valmiiksi ja kuori kananmunat.
  4. Voit valita, surrautatko basilikasta, persiljasta, pähkinöistä, parmesaanista ja valkosipulista sauvasekoittimella peston vai sekoitatko ne vain keskenään tarjoilukulhon pohjalle. Tee tämä perunoiden kiehuessa.
  5. Valuta perunoiden keitinvesi pois ja halkaise perunat kahtia. Ne imevät itseensä makua parhaiten, kun ne ovat vielä kuumia. Laita perunat tarjoilukulhoon peston tai oliiviöljyn ja mausteiden päälle ja lisää mukaan myös herneet. Painele perunoita varovasti ja kääntele pesto/oliiviöljy ja mausteet perunoihin.
  6. Lisää vielä sormisuolaa ja rouhi mustapippuria päälle.
  7. Leikkaa kananmunat neljään osaan ja asettele perunasalaatin reunoille. Koristele perunasalaatti vielä muutamalla yrtillä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Peruna
perunasalaatti
Persilja
Lähi-itä
oliiviöljy
Kuninkaallinen perunasalaatti
Ottolenghi
Kemut
Vappu

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Taatelikakku

Imelletty perunalaatikko

Hasselbackan punajuuret

Punajuuri-homejuustopiiras

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini