klo 16:07 | 20.3.2017

Raikas wasabi-kurkkusalaatti toimii aterialla makunystyröitä puhdistavana väliruokana.
Vinkki! Kurkkusalaatti sopii myös mainiosti kevyesti paistetun kalan lisukkeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo
Wasabilla maustettu kurkkusalaatti
Ainekset
2
kurkkua
1/2
tl
suolaa
Kastike
1
dl
riisiviinietikkaa (esim. Yutaka)
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
2
tl
sokeria
1/2-1
tl
wasabitahnaa (esim. Yutaka)
Päälle
1
tl
seesaminsiemeniä (vaaleita ja mustia)
1
ruukku
vesikrassia
Työvaiheet
- Viipaloi kurkut hyvin ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon ja sekoita joukkoon suolaa. Anna kurkkusiivujen vetäytyä 10 minuuttia.
- Yhdistä toisessa kulhossa riisiviinietikka, soijakastike, seesamiöljy ja sokeri. Mausta wasabitahnalla. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
- Valuta kurkut siivilässä ja siirrä ne takaisin kulhoon. Kumoa kastike kurkkujen päälle, sekoita ja nosta tarjolle. Ripottele pinnalle loput seesaminsiemenet ja koristele vesikrassilla.