Ranuja. Bataatista! Nämä kuituja ja karotenoideja sisältävät herkkuranskikset sopivat niin rantapäivän jälkeen iltasnacksiksi esim. tzatzikin kanssa, kuin talvisen aterian lisäkkeeksi.
Bataatteja ei tarvitse kuoria. Huolellinen pesu juuresharjalla riittää. Näin bataatissa säilyy enemmän kuituja ja vitamiineja.
Huomaa, että bataattilohkojen paksuus vaikuttaa valmistamisaikaan. Tarkkaile siis uunia.
Bataattiranskalaiset
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Viipaloi bataatit pitkiksi, ohuiksi lohkoiksi. Laita uunipellille, ja pirskottele päälle oliiviöljy. Siivilöi maissijauho bataattilohkoille ja ripottele merisuolahiutaleita. Paahda uunissa 20 minuuttia.
Pirskottele bataattilohkoille hunajaa/vaahterasiirappia, ja laita uuniin 10 minuutiksi.
Raasta parmesania bataattilohkoille, ja paahda vielä uunin ylätasolla 10-15 minuuttia, käännellen ajoittain, kunnes lohkot ovat rapeita. Lisää tarvittaessa suolaa myllystä, ja tarjoa heti.