klo 14:30 | 2.5.2014

Juuston ja paprikan yhdistelmä tekee tästä ihanan kesälisukkeen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Buffalomozzarellalla täytetyt savupaprikat
Ainekset
4
kpl
paprikaa
1
tl
suolaa
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
rkl
hienonnettua tuoretta timjamia
2
pakettia
buffalomozzarellaa (à 125 g)
Työvaiheet
- Leikkaa paprikoiden kannoista viipaleet niin, että kantaosa jää ehjäksi. Poista paprikoiden sisältä siemenkota ja valkoiset kalvot. Leikkaa paprikoiden kuperaan pohjaan ohut viilto niin, että paprikat pysyvät paremmin pystyssä, mutta pohja pysyy kuitenkin ehjänä. Pistele pohjaan muutamia reikiä esimerkiksi haarukalla. Kosteus ja nesteet pääsevät poistumaan ilmareikien kautta savustuksen aikana. Ripottele paprikoiden sisälle suolaa.
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet oliiviöljyn joukkoon. Sekoita joukkoon hienonnettu timjami. Hiero seosta paprikoiden sisälle.
- Nosta paprikat ja kantaosat savustuspönttöön ritilän päälle kumolleen ja savusta noin 20 minuuttia. Leikkaa mozzarellajuustopallot puoliksi. Aseta juustopallonpuolikkaat paprikoiden sisälle. Jatka savustamista vielä 10 minuuttia. Nosta kannat paprikoiden päälle. Tarjoa salaatin kanssa tai lisäkkeenä.