
Juuston ja paprikan yhdistelmä tekee tästä ihanan kesälisukkeen.
Buffalomozzarellalla täytetyt savupaprikat
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa paprikoiden kannoista viipaleet niin, että kantaosa jää ehjäksi. Poista paprikoiden sisältä siemenkota ja valkoiset kalvot. Leikkaa paprikoiden kuperaan pohjaan ohut viilto niin, että paprikat pysyvät paremmin pystyssä, mutta pohja pysyy kuitenkin ehjänä. Pistele pohjaan muutamia reikiä esimerkiksi haarukalla. Kosteus ja nesteet pääsevät poistumaan ilmareikien kautta savustuksen aikana. Ripottele paprikoiden sisälle suolaa.
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet oliiviöljyn joukkoon. Sekoita joukkoon hienonnettu timjami. Hiero seosta paprikoiden sisälle.
- Nosta paprikat ja kantaosat savustuspönttöön ritilän päälle kumolleen ja savusta noin 20 minuuttia. Leikkaa mozzarellajuustopallot puoliksi. Aseta juustopallonpuolikkaat paprikoiden sisälle. Jatka savustamista vielä 10 minuuttia. Nosta kannat paprikoiden päälle. Tarjoa salaatin kanssa tai lisäkkeenä.