Grillatut kesäkurpitsat maistuvat aivan taivaalliselta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Grillatut kesäkurpitsat
Ainekset
1
dl
pinjansiemeniä
1
kpl
kesäkurpitsaa
1
kpl
halloumijuustoa
oliiviöljyä
mustapippuria
sormisuolaa
Päälle
basilikaa tai minttua
Työvaiheet
- Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Varo polttamasta. Siirrä syrjään jäähtymään.
- Leikkaa kesäkurpitsa vajaan sentin viipaleiksi. Leikkaa halloumi puolen sentin viipaleiksi. Grillaa tai paista pannulla öljyssä kesäkurpitsa ja juusto kauniin ruskeiksi. Mausta kesäkurpitsaviipaleet suolalla.
- Leikkaa paistettu halloumi suikaleiksi tai paloiksi. Kokoa salaatiksi laakealle lautaselle. Valuta päälle hyvää oliiviöljyä ja rouhi pinnalle mustapippuria. Koristele tuoreella basilikalla tai mintulla.
Vinkki! Halloumin sijaan salaattiin sopii hyvin myös feta- ja mozzarellajuustot sellaisenaan. Kastikkeeksi sopii balsamicosiirappi.