Guacamole
Ainekset
Työvaiheet
Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi ja tomaatti pieniksi kuutioiksi.
Muussaa avocadot haarukalla ja lisää lime mehu heti sekaan ettei avocado tummu.
Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi ja tomaatti pieniksi kuutioiksi.
Muussaa avocadot haarukalla ja lisää lime mehu heti sekaan ettei avocado tummu.
Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
Letuista tulee ihanan rouheita, kun mukaan raastaa mehukasta porkkanaa. Niiden pariksi ja täytteeksi sopii lempeänmakuinen sienimuhennos, joka onnistuu niin suppilovahveroista kuin muistakin pannuvalmiista metsäsienistä.
Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi. Hienonna salvia. Vatkaa munat, maito ja jauhot kulhossa vispilällä tasaiseksi. Lisää suola, porkkanaraaste ja salvia. Anna taikinan turvota täytteen valmistumisen ajan.
Puhdista ja leikkaa sienet suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit. Säästä sipuleiden vihreät varret viimeistelyyn. Paista sieniä ja sipuleita voissa pannulla 2–3 minuuttia. Lisää jauhot ja jatka paistamista noin minuutti. Kaada kerma pannuun voimakkaasti sekoittaen. Anna muhennoksen kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä täyte lämpimänä lettujen paistamisen ajan.
Paista letut isolla pannulla voissa molemmin puolin kypsiksi. Täytä sienimuhennoksella. Hienonna päälle kevätsipulia.
Laita kaikki peston aineet kapeaan, korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Kuori porkkana ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös lehtiselleri.
Huuhtele tattarisuurimot siivilässä mahdollisten roskien poistamiseksi.
Tee kasvis- tai kanaliemi valmiiksi kattilaan.
Paista vihanneskuutioita öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää tattari ja jatka paistamista toiset pari minuuttia tai kunnes tattari on hieman ruskistunut. Lisää kuumaa lientä noin desi kerrallaan. Lisää uusi kauhallinen kun edellinen on juuri ja juuri imeytynyt. Jatka liemen lisäämistä kunnes tattari on kypsää. Tähän kuluu noin 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu ja parmesaaniraaste. Tarjoa risotto peston kanssa.
Vinkki! Jos pestoa jää yli, se säilyy noin viikon jääkaapissa ja lopun voi käyttää leivän päällä tai pastan kaverina.
Munakas on maukas pikaruoka. Pakastettu lehtikaali tai pinaatti on helppo tapa lisätä annokseen hyvää tekeviä kasviksia.
Valuta raejuustosta neste siivilässä. Hienonna sipulinvarret.
Riko munat kulhoon. Lisää neste, mausteet ja raejuusto. Vatkaa tasaiseksi.
Kuumenna pannulla öljy ja voi. Laita pakastetut pinaatit tai lehtikaalit ja sipulinvarret pannulle. Paista pari minuuttia niin, että pakasteet sulavat ja niistä irronnut neste haihtuu.
Laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle, peitä kannella ja hauduta munakasta 3–5 minuuttia. Käännä lastalla munakkaan reunat päällekkäin ja nauti munakas täysjyväleivän kanssa.
Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.
Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.
Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.
Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.
Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.
VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.
Ladataan...