Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Lisukkeet
21:45 | 5.10.2014

Helvi-mummin rapea perunarieska

Lisää omaan keittokirjaan
Hanna Jensen on lisännyt 33 reseptiä
Resepti Helvi Suomalainen

Helvi-mummini tapasi tehdä tätä perunarieskaa, kun menimme kylään. Valurautapannu, jossa rieska valmistetaan, painoi enemmän kuin mummi.

Tämän perunarieskan "jumalaisuus" syntyy ihanan rapeasta pinnasta ja pehmeästä sisuksesta. Kermaviili antaa rieskalle viehättävän, hiukan happaman maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4:lle
1 h
Keskivaikea

Helvi-mummin rapea perunarieska

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

5
ISOA perunaa tai 10 pienempää tai pussi pakasteperunamuusi"hilettä"
1
dl
kermaviiliä
1
rkl
kermaa
5
rkl
kaurahiutaleita
suolaa maun mukaan

Vaiheet

  1. Laita uuni päälle ja kuumenna se 250 asteeseen.
  2. Kun olet laittanut uunin päälle, kiehauta vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää perunat kiehuvaan veteen. Anna perunoiden kiehua kypsiksi, perunoiden koosta riippuen 20-30 minuuttia. Kaada sitten keitinvesi lähes kokonaan pois (jätä siis hiukan vettä kattilan pohjalle) ja soseuta perunat, jolloin saat tiivistä perunamuusia.
  3. Lisää perunamuusin sekaan kermaviili, kerma ja kaurahiutaleet sekä lopuksi suola. Tarkista maku.
  4. Voitele valurautapannu kevyesti. Nostele perunamuusiseos valurautapannuun ja tasoita pinta veitsellä tai nuolijalla.
  5. Paista rieskaa uunissa, kunnes pinta on ruskistunut kunnolla, noin 20-30 minuuttia.
  6. Anna rieskan jäähtyä tunti ennen kuin teet sille mitään (sen sisus on uunista tullessa vielä kovin perunamuusimaista. Täyte kovettuu tunnissa). Laita sitten sopivan tarjoiluastian (esim ison lautasen) päälle leivinpaperi, aseta lautanen leivinpapereineen valurautapannua vasten ja keikauta varovasti valurautapannu ympäri, jolloin rieska siirtyy tyylikkäästi toisin päin tarjoiluastialle).
  7. Tarjoile sellaisenaan tai voin kera.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Peruna
perunamuusi
rieska
Perunarieska
valurautapannu

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Taatelikakku

Imelletty perunalaatikko

Hasselbackan punajuuret

Punajuuri-homejuustopiiras

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini