Rapeaksi leivitetyt juustoranskikset syntyvät uppopaistamalla. Syntisen hyvää!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + pakastus 2 t
Vaikeustaso
Helppo
Juustoranskikset
Ainekset
250
g
mozzarellaa tai halloumijuustoa
3
dl
korppujauhoja
1/2
tl
suolaa
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
1
l
rypsiöljyä paistamiseen
Työvaiheet
- Kuivaa juuston pinta talouspaperilla ja leikkaa se tikuiksi. Sekoita korppujauhot ja suola kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki. Mittaa kolmanteen kulhoon vehnäjauhot.
- Kasta juustotikut ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Tarkista, että juusto on kokonaan leivityksen peitossa, ettei mozzarella valahda paistamisen aikana ulos. Laita juustotikut pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 2 tuntia. Tee sillä aikaa romescokastike.
- Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Jos käytössäsi ei ole mittaria, testaa öljyn kuumuus leipäkuutiolla. Kun leipä nousee heti poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa. Uppopaista juustotikut jäisinä, muutama tikku kerrallaan, kauniin vaaleanruskeiksi. Ota tikut reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Tarjoa kuumana romescokastikkeen (ks. ohje alla) kanssa.
Romescokastike
Ainekset
2
paprikaa tai 2 dl säilöttyjä paahdettuja paprikoita
1
viipale
maalaisleipää
2
rkl
kuorellisia manteleita
3
rkl
oliiviöljyä
2
tl
punaviinietikkaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2-4
tippaa
tabascoa
Työvaiheet
- Halkaise paprikat, poista siemenkodat ja paahda paprikoita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Jäähdytä kulhossa tuorekelmun alla. Irrota sen jälkeen kuori. Paloittele paprikat pieniksi.
- Paahda maalaisleipä. Leikkaa kuori pois. Kuutioi leipä.
- Paahda manteleita kuumassa, kuivassa pannussa muutama minuutti.
- Laita paprikat, leipäpalat ja mantelit sekä öljy ja etikka tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi kastikkeeksi. Ohenna tarvittaessa öljyllä. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja tabascolla.
Että missä välissä se romescokastike tehdään? :D ;D
Kiitos kommentista, vaikka siinä vaiheessa kun juustot ovat pakkasessa! :)