
Ihana kermainen sienikastike onnistuu takuuvarmasti, kunhan annat sille aikaa kiehua rauhassa kasaan.
Kermainen suppilovahverokastike
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Kuullota sipuleita öljyssä 2 minuuttia. Lisää sienet ja paista 5–10 minuuttia niin, että neste irtoaa sienistä ja keittyy sitten kasaan.
- Lisää vesi ja murenna joukkoon ½ kasvisliemikuutio. Keitä 5 minuuttia.
- Lisää kerma ja keitä hiljalleen 15–20 minuuttia.
- Hienonna rakuuna ja lisää se voin, suolan ja pippurin kanssa kastikkeeseen.
Sienet ensin. Sipulit palaa muuten.
Kuullotan sipulin ensin voi/valkoviiniseoksessa kunnes viini haihtuu....
Siihen sitten sienet, hiukka selleriä ja valkopippuria.
Kerma pannuun ja antaa rauhassa paksuuntua.
Joo, sienistä ensi neste pois, tulee muuten vetistä!