Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 120 keittokirjaan.
Resepti: Bon appetit -lehti

Kesäkurpitsafrittereissä on parasta rapea kuori. Mehevät pihvit toimivat myös vegehampurilaisen välissä.

HUOM! Valmista ensin soijakastike, jonka kanssa fritterit tarjoilet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
Noin 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kesäkurpitsafritterit

Ainekset

3
keskikokoista kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa (ja vähän lisää maustamista varten myöhemmin)
1
iso kananmuna
1/2-1
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
pieneksi silputtua ruohosipulia
1
rkl
maissitärkkelystä
vastarouhittua mustapippuria
1/2
dl
ruokaöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori kesäkurpitsat ja raasta ne. Laita raaste isoon siivilään, lisää suola ja sekoita. Anna valua 10 minuuttia. Voit puristaa raasteesta vettä pois myös käsin. "Kuivaa" lopuksi kesäkurpitsaraastetta puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  2. Siirrä kesäkurpitsaraaste isoon kulhoon. Sekoita joukkoon kananmuna, jauhot, ruohosipuli ja maissitärkkelys. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna paistinpannnu. Nosta pannulle noin 1/2 dl kesäkurpitsaraastetta ja paina raaste desilitramitan pohjalla pihviksi. Jos pihvi jää liian paksuksi, sen pinnasta tulee rapea mutta sisus jää pehmeäksi. Paista molemmilta puolilta vähintään 3 minuuttia. Tärkeintä on, että pannu on tarpeeksi kuuma, jotta saat rapean pinnan. Anna pinnan paistua kunnolla ruskeaksi.
  4. Siirrä valmiit pihvit pannulta lautaselle ja mausta vielä tarvittaessa parilla ripauksella sormisuolaa. Tarjoa soijakastikkeen kera.

Soijadippi

Ainekset

3
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
soijaa
1,5
rkl
sokeria
vähän tuoretta chiliä tai pikkuruisen kuivattua chilirouhetta

Työvaiheet

  1. Sekoita riisiviinietikka, soija, sokeri ja chili pienessä astiassa, kunnes sokeri on liuennut.
  2. Jaa annoskuppeihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 675 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Kokeile joululaatikkoa tänä vuonna maa-artisokkasoseesta. Ihanan pähkinäinen maku sopii yhteen muiden jouluruokien kanssa. Mikä parasta, tämä vuoka on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-mantelivuoka

Ainekset

1
pkt (400 g)
maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
1
pkt (150 g)
vegaanista kaurapohjaista tuorejuustoa
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
¼
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
¾
dl
kuorittuja manteleita

Työvaiheet

  1. Sekoita maa-artisokkasose, tuorejuusto, mantelijauhe, siirappi ja mausteet kulhossa.
  2. Voitele pieni uunivuoka maidottomalla margariinilla ja kaada sose vuokaan. Tasoita pinta.
  3. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä tunti ennen tarjoamista, jolloin vuoan rakenne hieman kiinteytyy.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella vuoan myös 400 grammasta palsternakka- tai bataattisosetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2116 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vaihtelua vihreille kuulille! Pyörittele tanskalainen manteli-riisipuuro palloiksi, sujauta herkkujen sisälle manteli ja kierittele kuorutteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 kpl
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuurokuulat

Ainekset

1
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
7
dl
täysmaitoa
2
dl
kuohukermaa
1
vaniljatanko
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
mantelijauhetta
(1–2 rkl mantelilikööriä)
n. 20 kuorittua mantelia
Kuorrutteet
2
rkl
inkiväärijauhetta (Dr. Oetker)
3
rkl
seesaminsiemeniä
1
dl
pistaasirouhetta
n. 20 sitruunamelissan lehteä

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja kerma sekä halkaistu vaniljatanko. Hauduta puuroksi miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
  2. Sekoita sokeri ja mantelijauhe puuroon. Mausta halutessasi liköörillä. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja viilennä sitten jääkaapissa.
  3. Pyörittele kylmästä manteli-riisipuurosta kostutetuin käsin palloja ja sujauta jokaisen pallon sisään yksi manteli. Lisää tarvittaessa mantelijauhetta muotoilun helpottamiseksi.
  4. Sekoita inkiväärirouhe ja seesaminsiemenet keskenään. Pyörittele 1/3 palloista inkivääri- seesamiseoksessa, 1/3 pistaasirouheessa ja paina 1/3:n pinnalle sitruunamelissan lehdet.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Rakastatko sekä pizzaa että lämpimiä voileipiä? Miksi valita, jos voi saada molemmat! Ohuista kauraleivistä saat pizzalle ihanan pohjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämppäripizza

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
ohutta kauraleipää
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
fetaa murennettuna
1
dl
juustoraastetta
1
tlk
säilöttyjä artisokansydämiä
125
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliivirenkaita
1
rkl
kapriksia
Päälle
versoja, yrttejä (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leipäpalat kolmioiksi. Asettele leipäkolmiot vierekkäin niin, että ne muodostavat pyöreän pizzan.
  2. Levitä pizzapohjan päälle tomaattipyreetä. Ripottele pinnalle fetamuru ja puolet juustoraasteesta. Valuta ja puolita artisokansydämet ja viipaloi kirsikkatomaatit, levitä juustojen päälle. Ripottele pinnalle myös oliivirenkaita ja kapriksia. Levitä loppu juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  3. Paista pizzaa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Koristele yrteillä ja versoilla (sekä halutessasi syötävillä kukilla).

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 675 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Klassikkosalaatti parhaimmillaan! Omenalta ja seesamilta maistuvan waldorfinsalaatin sydän on majoneesikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Waldorfinsalaatti

Ainekset

400
g
juuriselleriä
2
lehtisellerin vartta
1
iso omena (esim. Granny Smith)
1
dl
saksanpähkinöitä
Kastike
½
dl
seesamiöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
ruukku lehtisalaattia
½
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Keitä kuutioita noin 10 minuuttia.
  2. Huuhtele lehtiselleri ja leikkaa varret ohuiksi tikuiksi. Pese ja kuutioi omena. Rouhi saksanpähkinät paloiksi. Sekoita salaattiainekset kulhossa.
  3. Sekoita kastikeainekset ja yhdistä kastike salaattiin.
  4. Lisää sinappi majoneesiin. Laita se tarjolle erilliseen astiaan.
  5. Kokoa salaatti tarjolle. Asettele salaatinlehtiä tarjoiluastian pohjalle. Kumoa salaatti päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)