Kesäkurpitsafrittereissä on parasta rapea kuori. Mehevät pihvit toimivat myös vegehampurilaisen välissä.
HUOM! Valmista ensin soijakastike, jonka kanssa fritterit tarjoilet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
Noin 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kesäkurpitsafritterit
Ainekset
3
keskikokoista kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa (ja vähän lisää maustamista varten myöhemmin)
1
iso kananmuna
1/2-1
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
pieneksi silputtua ruohosipulia
1
rkl
maissitärkkelystä
vastarouhittua mustapippuria
1/2
dl
ruokaöljyä
Työvaiheet
- Kuori kesäkurpitsat ja raasta ne. Laita raaste isoon siivilään, lisää suola ja sekoita. Anna valua 10 minuuttia. Voit puristaa raasteesta vettä pois myös käsin. "Kuivaa" lopuksi kesäkurpitsaraastetta puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
- Siirrä kesäkurpitsaraaste isoon kulhoon. Sekoita joukkoon kananmuna, jauhot, ruohosipuli ja maissitärkkelys. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna paistinpannnu. Nosta pannulle noin 1/2 dl kesäkurpitsaraastetta ja paina raaste desilitramitan pohjalla pihviksi. Jos pihvi jää liian paksuksi, sen pinnasta tulee rapea mutta sisus jää pehmeäksi. Paista molemmilta puolilta vähintään 3 minuuttia. Tärkeintä on, että pannu on tarpeeksi kuuma, jotta saat rapean pinnan. Anna pinnan paistua kunnolla ruskeaksi.
- Siirrä valmiit pihvit pannulta lautaselle ja mausta vielä tarvittaessa parilla ripauksella sormisuolaa. Tarjoa soijakastikkeen kera.
Soijadippi
Ainekset
3
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
soijaa
1,5
rkl
sokeria
vähän tuoretta chiliä tai pikkuruisen kuivattua chilirouhetta
Työvaiheet
- Sekoita riisiviinietikka, soija, sokeri ja chili pienessä astiassa, kunnes sokeri on liuennut.
- Jaa annoskuppeihin.