klo 9:43 | 5.1.2015

Kokonaisena uunissa paahdettu kukkakaali rakastaa mausteilla, oliiviöljyllä ja voilla sivelyä. Tarjoa valmis kukkakaali vinegretin kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Kokonaisena uunissa paahdettu kukkakaali
Ainekset
1
kukkakaali (halutessa lehtineen)
VINEGRETTI:
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
rkl
vastapuristettua sitruunamehua
1
rkl
kapriksia valutettuina
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1
puntti
persiljaa (mieluiten sileälehtistä) hienonnettuna
oliiviöljyä tai voita
suolaa
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sivele kukkakaalin pintaan voita tai oliiviöljyä, suolaa tai mitä tahansa maustesekoitetta tai tahnaa, jonka maun haluat kukkakaaliin (harissa, tahini, pesto jne).
- Sivele oliiviöljyä kevyesti vuoan, valurautapannun tai uunipellillä olevan leivinpaperin pintaan ja aseta kukkakaali sille.
- Paahda kukkakaalia uunissa 1 h 30 minuuttia ja sivele paiston aikana kukkakaalin pintaan muutaman kerran oliiviöljyä tai käyttämääsi tahnaa.
- Jos haluat, voit käyttää kukkakaalia lopuksi uunissa grillivastusten alla, jolloi saat siihen grillatun pinnan.
- Sekoita keskenään sitruunamehu, kaprikset, suola, mustapippuria ja lisää lopuksi oliiviöljy. Sekoita hyvin.
- Tarjoa kukkakaali vinegretin kera ja ripottele halutessasi kukkakaalille persiljahakkelusta.