
Paahtamalla paras! Mausteöljyssä pyöräytetyistä kukkakaaleista tulee uunissa todellista herkkua. Makeansuolainen kastike valmistuu pehmeästä jogurtista, taateleista ja tahinista. Rapeudesta vastaa pistaasidukkah, joka ripotellaan kukkakaalien päälle juuri ennen tarjoilua.
Paahdettu kukkakaali ja pistaasidukkah
Ainekset
Työvaiheet
-
Irrottele kukkakaali nupuiksi. Yhdistä kulhossa öljy ja mausteet. Pyörittele kukkakaalit öljyssä. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes palat saavat väriä ja ovat napakan kypsiä. Kääntele kaaleja paistamisen puolivälissä.
-
Purista sitruunamehu kulhoon ja hienonna joukkoon korianteri.
-
Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi taatelit. Yhdistä ne jogurtin, tahinin ja suolan kanssa. Levitä kastike vadille.
-
Tee dukkah. Rouhi kuoritut pistaasit teholeikkurilla. Murskaa korianterinsiemenet kevyesti morttelissa. Yhdistä pistaasirouhe, siemenet ja suola.
-
Nosta paahdetut kukkakaalit kastikkeen päälle vadille. Pirskota korianteri-sitruunaseosta päälle ja ripottele pinnalle dukkah.