Manuela Boscon kasvislautasella riittää herkkuja: paahdettuja sieniä yrtti-kvinoan kanssa, ruusukaalia, munakoisoa tomaattipedillä ja hierottua lehtikaalisalaattia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
Keskivaikea
Paahdettuja portobellosieniä yrtti-kvinoapedillä
Ainesosat
4-6
isoa portobellosientä
200
g
kvinoaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
Provencen yrtit -mausteseosta
tamarikastiketta (tai soijakastiketta)
1
sipuli kuutioituna
Kastike
3
ruukkua
tuoretta korianteria
3
ruukkua
tuoretta vahvaa minttua
3
ruukkua
tuoretta basilikaa
tuoretta rosmariinia
3
rkl
tahinia
1
rkl
tamarikastiketta (tai soijakastiketta)
1
rkl
oliiviöljyä
pinjansiemeniä
saksanpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
kookossokeria
oliiviöljyä
sitruunaa
Vaiheet
- Paahda portobellot 180 asteessa n.20-30 min. Mittaa kvinoa kasariin ja lisää 4 dl vettä, yrtit oliiviöljy, suola, tamarikastike ja sipuli. Keitä 20 min ja valuta, jos nestettä on vielä jäljellä.
- Tee sillä välin kastike: hienonna yrtit ja yhdistä tahinin, tamarikastikkeen, oliiviöljyn, pinjansiementen ja saksanpähkinöiden sekä puolitetun valkosipulin kanssa maustetahnaksi. Mausta kookossokerilla ja kääntele kypsän kvinoan joukkoon. Jaa kvinoa portobellosienille ja laita sienet takaisin uuniin ja paahda vielä noin 5 min.
- Ennen tarjolle laittoa viimeistele täytetyt sienet sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
Paahdettuja ruusukaaleja
Ainesosat
250
g
ruusukaaleja
Vaiheet
-
Höyrytä ruusukaaleja 5 minuuttia. Laita ne portobellosieneten kanssa uuniin paahtumaan, noin 5 min. Puolita ruusukaalit ennen tarjoilua.
Hieronnassa käynyt lehtikaalisalaatti
Ainesosat
200
g
lehtikaalia
rucolaa
1
avokado
2
sitruunaa
1
limetin mehu
2
rkl
tahinia
2
rkl
tamarikastiketta
balsamiviinietikkaa
1-2
rkl
dijoninsinappia
ripaus
chiliä
2
rkl
kookossokeria
1-2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
Vaiheet
- Revi lehtikaali kulhoon, lisää rucola. Kuori avokado, poista sen kivi ja kuutioi lehtikaalin joukkoon. Yhdistä loput aineksista ja kaada lehtikaalien päälle.
- Hiero salaattia käsin, kunnes vihreät ovat kastikkeen peitossa. Anna marinoitua hetken ennen tarjoilua.
Paahdettua munakoisoa tomaattipedillä
Ainesosat
1
munakoiso
400
g
makeita kirsikkatomaatteja
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
punaista chiliä
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
suolaa
kookossokeria
(raastettua parmesaania)
Vaiheet
- Kuumenna öljyä pannulla ja lisää hienonnettu valkosipuli ja chili. Paahda, kunnes valkosipulit saavat väriä. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes neste haihtuu ja tomaateista irtoaa kuori. Lisää 1-2 rkl kookossokeria sekä ja suolaa ja revittyä basilikaa maun mukaan.
-
Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Kuumenna öljy ja paista munakoisot molemmin puolin ruskeiksi keskilämmöllä lisää suolaa samalla kun koisot paistuvat. Asettele munakoisoviipaleet tarjoilulautaselle ja lisää tomaattimuhennosta. Anna jäähtyä, nautitaan mieluiten kylminä.
-
Halutessasi voit viimeistellä munakoisot vielä tilkalla oliiviöljyä ja tuoreella basilikalla. Italiassa ruokaan käytetään myös parmesaaniraastetta.