Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.

Suomalaisten ikisuosikki, perunamuusi, valmistetaan nyt kolmella tavalla: paahdettu valkosipulimuusi ihastuttaa riistaruokien kyljessä, yrteillä ja parmesaanilla maustettu muusi maistuu kanan tai kasvispihvien kaverina ja dijon-muusi on täydellinen kumppani nyhtöpossulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30-60 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunamuusipohja:

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
1
prk (a´2 dl)
Arla Lempi Ruokakerma 22 %
50
g
Arla Meijerivoita
ripaus
suolaa ja valkopippuria
1. Paahdetulla valkosipulilla:
1-2
kokonaista valkosipulia (maun mukaan)
1
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
ripaus
suolaa
2. Yrteillä ja parmesaanilla:
½
punttia
tuoretta basilikaa ja/tai persiljaa
1
dl
parmesaania raasteena
n. 1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
3. Dijon-sinapilla:
3
rkl
jyvädijon-sinappia
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

Muusipohjan ohje on tarkoitettu neljälle hengelle. Valitse yksi maustamistyyli ja seuraa valitsemasi maun reseptiä.

MUUSIPOHJA:

Laita vesi kiehumaan. Kun lisäät hieman suolaa keitinveteen, se lähtee kiehumaan nopeammin.

Kuori perunat ja laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen. Keitä perunoita noin 15–20  minuuttia perunoiden koosta riippuen, kunnes ne ovat pehmeitä.

Lämmitä kerma ja voi mikrossa. Kaada keitinvesi pois perunoista ja lisää joukkoon lämmin kerma-voiseos. Vatkaa muusi tasaiseksi sähkövatkaimella tai jos pidät sattumista, niin muusaa käsin perunansurvimella.

Lisää muusiin makua antava seos (ohjeet alla).

Mausta muusi lopuksi suolalla ja pippurilla.

 

1. Muusi paahdetulla valkosipulilla:

Aloita paahtamalla valkosipulit. Huom! Voit paahtaa valkosipulit jo edellisenä päivänä samalla, kun valmistat muuta uuniruokaa.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa kokonaisista valkosipuleista hattu pois siten, että kynsien yläosat tulevat näkyviin. Lorauta pinnalle hieman öljyä ja ripaus suolaa. Kääri valkosipulit folioon ja nosta uuniin noin tunniksi. Tee tässä välissä muusipohja.

Anna valkosipuleiden jäähtyä hieman, mutta purista sipulit ulos kuoresta käsin, kun ne ovat vielä lämpimiä. Murskaa valkosipulit muusiksi haarukalla ja mausta muusi valkosipulilla oman maun mukaan. Viimeistele suolalla ja pippurilla.

Tarjoile valkosipulimuusia esim. mediumiksi paistetun pihvin tai riistaruoan kumppanina.

 

2. Muusi yrteillä ja parmesaanilla:

Laita tuoreet yrtit, parmesaani ja reilu loraus öljyä syvään astiaan. Surauta ainekset sauvasekoittimella karkeaksi murskaksi. Lisää öljyä tarvittaessa. Nosta seos sivuun odottamaan.

Valmista muusipohja. Mausta muusi sekoittamalla joukkoon yrtti-parmesaaniseos. Viimeistele suolalla ja pippurilla.

Tarjoa esimerkiksi broilerin, paistetun kalan tai kasvisruoan lisäkkeenä.

 

3. Muusi Dijon-sinapilla:

Valmista ensin muusipohja. Kun muusipohja on valmis, lisää jyvädijon-sinappi sekä hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa muusia esimerkiksi possuruokien tai uunimakkaran kera.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 676 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Kokeile joululaatikkoa tänä vuonna maa-artisokkasoseesta. Ihanan pähkinäinen maku sopii yhteen muiden jouluruokien kanssa. Mikä parasta, tämä vuoka on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-mantelivuoka

Ainekset

1
pkt (400 g)
maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
1
pkt (150 g)
vegaanista kaurapohjaista tuorejuustoa
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
¼
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
¾
dl
kuorittuja manteleita

Työvaiheet

  1. Sekoita maa-artisokkasose, tuorejuusto, mantelijauhe, siirappi ja mausteet kulhossa.
  2. Voitele pieni uunivuoka maidottomalla margariinilla ja kaada sose vuokaan. Tasoita pinta.
  3. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä tunti ennen tarjoamista, jolloin vuoan rakenne hieman kiinteytyy.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella vuoan myös 400 grammasta palsternakka- tai bataattisosetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vaihtelua vihreille kuulille! Pyörittele tanskalainen manteli-riisipuuro palloiksi, sujauta herkkujen sisälle manteli ja kierittele kuorutteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 kpl
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuurokuulat

Ainekset

1
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
7
dl
täysmaitoa
2
dl
kuohukermaa
1
vaniljatanko
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
mantelijauhetta
(1–2 rkl mantelilikööriä)
n. 20 kuorittua mantelia
Kuorrutteet
2
rkl
inkiväärijauhetta (Dr. Oetker)
3
rkl
seesaminsiemeniä
1
dl
pistaasirouhetta
n. 20 sitruunamelissan lehteä

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja kerma sekä halkaistu vaniljatanko. Hauduta puuroksi miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
  2. Sekoita sokeri ja mantelijauhe puuroon. Mausta halutessasi liköörillä. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja viilennä sitten jääkaapissa.
  3. Pyörittele kylmästä manteli-riisipuurosta kostutetuin käsin palloja ja sujauta jokaisen pallon sisään yksi manteli. Lisää tarvittaessa mantelijauhetta muotoilun helpottamiseksi.
  4. Sekoita inkiväärirouhe ja seesaminsiemenet keskenään. Pyörittele 1/3 palloista inkivääri- seesamiseoksessa, 1/3 pistaasirouheessa ja paina 1/3:n pinnalle sitruunamelissan lehdet.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Rakastatko sekä pizzaa että lämpimiä voileipiä? Miksi valita, jos voi saada molemmat! Ohuista kauraleivistä saat pizzalle ihanan pohjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämppäripizza

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
ohutta kauraleipää
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
fetaa murennettuna
1
dl
juustoraastetta
1
tlk
säilöttyjä artisokansydämiä
125
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliivirenkaita
1
rkl
kapriksia
Päälle
versoja, yrttejä (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leipäpalat kolmioiksi. Asettele leipäkolmiot vierekkäin niin, että ne muodostavat pyöreän pizzan.
  2. Levitä pizzapohjan päälle tomaattipyreetä. Ripottele pinnalle fetamuru ja puolet juustoraasteesta. Valuta ja puolita artisokansydämet ja viipaloi kirsikkatomaatit, levitä juustojen päälle. Ripottele pinnalle myös oliivirenkaita ja kapriksia. Levitä loppu juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  3. Paista pizzaa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Koristele yrteillä ja versoilla (sekä halutessasi syötävillä kukilla).

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 676 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Klassikkosalaatti parhaimmillaan! Omenalta ja seesamilta maistuvan waldorfinsalaatin sydän on majoneesikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Waldorfinsalaatti

Ainekset

400
g
juuriselleriä
2
lehtisellerin vartta
1
iso omena (esim. Granny Smith)
1
dl
saksanpähkinöitä
Kastike
½
dl
seesamiöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
ruukku lehtisalaattia
½
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Keitä kuutioita noin 10 minuuttia.
  2. Huuhtele lehtiselleri ja leikkaa varret ohuiksi tikuiksi. Pese ja kuutioi omena. Rouhi saksanpähkinät paloiksi. Sekoita salaattiainekset kulhossa.
  3. Sekoita kastikeainekset ja yhdistä kastike salaattiin.
  4. Lisää sinappi majoneesiin. Laita se tarjolle erilliseen astiaan.
  5. Kokoa salaatti tarjolle. Asettele salaatinlehtiä tarjoiluastian pohjalle. Kumoa salaatti päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)