
Ronskisti pippuria! Ihanan kuuma perunalisuke maistuu hieman sitruksiselta ja saa päällensä reilun kasan vastarouhittua pippuria.
Pippuriset hasselbackan perunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Harjaa perunat. Pane peruna isoon lusikkaan ja leikkaa 3 millin paksuisiksi viipaleiksi niin, että se jää alareunasta kiinni. Viilto ei lävistä perunaa, kun peruna on lusikassa.
-
Rouhi pippuri morttelissa.
-
Sulata voi ja lisää öljy. Pese ja leikkaa sitruunasta isoja kuorisuikaleita joukkoon. Laita perunat uunivuokaan. Kaada kuuma sitruuna-voi-öljy uunivuokaan perunoiden päälle. Mausta suolalla ja lähes kaikella mustapippurilla.
-
Paahda noin tunti, kunnes perunat ovat pehmeitä. Valele kypsymisen aikana vuokaan valuneella makurasvalla.
-
Poista lopuksi sitruunan kuorisuikaleet ja lisää vielä pippuria.